FK Letohrad – SK Kosmonosy 1 : 0 (0 : 0)

Letohrad: Martinovský – Štěpán, Faltus, Kail, Počtýnský (87. Kadlec), Kabourek, Hiller (78. Boura), Nágl, Zbudil (84. Markarjanc), Šplíchal, Mokrejš

Kosmonosy: Hartych – Podzimek, Smetana, Žižka, Mašek, Fabián, Marek, Kořínek (78. Motyčka), Mulligan (83. Maryška), Kubelka (83. Král), Šulc (78. Kohout)

Branky: 74. Počtýnský

Rozhodčí: Nymsa Jakub, Tryzna, Klečka

ŽK: 3:3

**Diváci: ** 120

Po několika utkáních bez bodu se Letohradu konečně povedlo nelibou sérii ukončit a přetavit ji v zisk tří bodů. I když výhra se na domácím hřišti s kvalitním soupeřem z Kosmonos rodila těžce. Kosmonosy začaly aktivněji a v první třetině prvního poločasu měly navrch. V páté minutě musel Martinovský vyrážet nebezpečnou střelu Maška. Územní převahu hostí jakoby Zbudil přerušil první střelou nad branku Kosmonos. Ve 25. minutě se po levé straně prosadil kapitán hostí Fabián, příhrou po zemi našel na vápně volného spoluhráče, který naštěstí mířil doprostřed brány, kde byl připravený pozorný Martinovský. Po půlhodině hry zahrával Kail standardní situaci, po níž se dostal do zakončení Nágl, ale mířil nad. Největší šance domácích v prvním poločase přišla ve 38. minutě. Kosmonosy zahrávaly roh, na první tyči odvracel Šplíchal. Míče se zmocnil Faltus a krásnou kolmicí oslovil rozeběhnutého Kabourka, který takřka z poloviny postupoval sám na bránu, ale Hartycha se mu prostřelit nepodařilo. Ke konci poločasu se hostům podařilo Letohrad zase trochu více přitlačit, což vyústilo v nebezpečnou ránu Marka, kterou stěží Martinovský vytáhnul na roh. Ve druhém poločase Letohrad zahrozil nejprve z rohu, když Hiller na první prodloužil na Nágla, který hlavou mířil vedle levé tyče. Hosté odpověděli centrem zprava a zakončením Mulligana nad. V 67. minutě se dobře individuálně prosadil Hiller, před vápnem příhrou oslovil Zbudila, ale jeho chytrá střela po zemi jen těsně minula pravou tyč branky Kosmonos. O pět minut později si Počtýnský na polovině hřiště dobře zakryl míč a poslal ho za obranu, kam v plné rychlosti mířil i Kabourek. Ten si ve vápně stačil balón před vyběhnutým Hartychem ještě posunout do strany, ale brankář Kosmonos už svůj pohyb nestačil zastavit a byla nařízena penalta. K té se postavil Počtýnský a poslal Letohrad do vedení, 1:0. Hosté pak vrhly všechny síly do útoku, což přineslo obrovskou šanci na každé straně. V 90. minutě mířil zpoza vápna Fabián do břevna, od něhož se míč odrazil dolů a ven. V nastaveném čase pak na opačné straně postupoval Faltus s míčem u nohy do otevřené obrany. Ve vápně před brankářem posunul míč vedle sebe doleva, odkud z jedné zakončoval do odkryté branky Kadlec, bohužel i jeho pokus cíl nenašel. To však už Letohrad nemuselo trápit a v posledním domácím utkání sezóny mohl slavit těsnou výhru 1:0.

Hodnocení trenéra A. Majvalda. Úvod utkání nám nevyšel a nepůsobili jsme dobrým dojmem. Hosté měli lepší pohyb, byli silnější na míči a skoro každý útok se jim dařilo zakončit. Pro nás bylo důležité, že jsme neobdrželi branku a kolem patnácté minuty se hra začala vyrovnávat. Do konce poločasu se hrálo vyrovnané utkání, ale o trošku nebezpečnější byli hosté. Druhá půle z naší strany byla kvalitnější a Kosmonosy jsme do šancí nepouštěli. Navíc se nám podařila brejková situace, po které se kopala penalta a Počta ji zkušeně proměnil. V závěru už se moc nehrálo a bylo to za mě zbytečně nervózní. Po průběhu zápasu si myslím, že to bylo spíš remízové utkání, ale o to víc si výhry cením. Ještě bych chtěl touto cestou poděkovat všem věrným divákům za podporu a budeme se těšit v srpnu.


  • Ondřej Kail #4

  • Dan Dvorský #16

  • Jan Janůj #22

  • David Knespl #19

  • René Macek #6