FK Letohrad – FC Slovan Liberec B 0 : 7 (0 : 4)

Letohrad: Martinovský – Jiřánek (86. Štusák), Kail, Lorenc, Kabourek (73. Janůj), Hiller (77. Kadlec), Macek, Zbudil, Šplíchal (77. Faltejsek), Chládek, Nágl

Liberec: Pešl – Lupoměský (58. Šolc), Winkler, Hadaščok (46. Valenta), Polyák, Kytka (70. Uchenna), Horňáček, Daněk, Málek (70. Lexa), Hudák, Černický (58. Holub)

Branky: 3. Málek, 28. Hadaščok, 34. Kytka, 40., 63., 74. Polyák, 60. Šolc

Rozhodčí: RYCHTÁR Tomáš, Vitvar, Stieber

ŽK: ** 2:1 , **ČK: 2:0

Diváci: 160

Druhou zářijovou sobotu přivítal Letohrad na svém hřišti celek liberecké rezervy, což naznačovalo, že utkání to nebude jednoduché. Výsledek 0:7 tomu dal za pravdu. Liberečtí mladíci začali výborně a už ve třetí minutě si připsali první branku, když si na pravé straně rychle vyměnili balón, posunuly na vápno Málkovi, který otevřel skóre, 0:1. I Letohradu se dařilo zaměstnávat obranu hostů, ale vážnější příležitost to nepřineslo. Dalo by se říct, že druhá branka Liberce ve 28. minutě byla jak přes kopírák. Opět z pravé strany na střed vápna, ještě jedna příhra více doleva a Hadaščok mířil přesně, 0:2. O šest minut později zaváhal na půlce Kail, liberečtí po lajně zatáhli míč až k vápnu a následný přízemní centr poslal po třetí za Martinovského záda Kytka. Ve 38. minutě se blýsknul Martinovský, když zpacifikoval samostatný průnik Hadaščoka. Poločasový výsledek 0:4 se zrodil ve 40. minutě, když Polyák proměnil penaltu nařízenou za údajnou ruku. Do druhého poločasu vstoupil Letohrad bez ostychu a první minuty patřili právě jemu. To mu však vydrželo necelých deset minut. Chládek po jednom ze soubojů nesouhlasil s verdiktem rozhodčího a musel předčasně opustit hřiště. V šedesáté a šedesáté třetí minutě pak liberečtí přidali dvě branky po centrech z pravé strany, když jednou zakončoval na zadní tyči Šolc a podruhé hlavou Polyák. V 64. minutě to už vypadalo, že si Letohrad díky Kabourkovi připíše aspoň čestný zásah, ale jeho střelu na poslední chvíli zblokoval na roh jeden z obránců. Z následného rohu pak mířil přesně do rukavic Pešla hlavou Nágl. V 74. minutě přišla konečná podoba výsledku. Šolc ve vápně dělal kličku brankáři Martinovskému, který ve snaze chytit balón fauloval. Bohužel i tento zákrok ocenil rozhodčí červenou kartou. Do brány tak musel nováček Janůj, kterému z penalty nedal šanci Polyák, 0:7. Liberec v Letohradě předvedl nespornou kvalitu, produktivitu a zaslouženě odvážel tři body. I když pro domácí to za předvedený výkon byl až příliš krutý výsledek.

Hodnocení trenéra A. Majvalda. Soupeř kvalit Liberce vám nastaví zrcadlo jak na tom jste a kde máte rezervy a to se nám přesně potvrdilo. Určitě jsme zklamaní, protože jsme chtěli hrát vyrovnanější partii, ale výsledek odpovídá tomu, co se dělo na hřišti. Věřím, že se jako tým poučíme a v Chrudimi předvedeme kvalitnější výkon.


  • Milan Linhart #18

  • Adam Nágl #20

  • Jan Janůj #22

  • Petr Štěpán #14

  • Dan Dvorský #16