TJ Spoje Praha, z.s. – FK Letohrad 2 : 0 (0 : 0)

Fakta – branky : 73. Ladra, 87. Baisa .

Rozhodčí: KASTL Jan.

ŽK – 0 : 2

Diváci : 100

TJ Spoje Praha, z.s. : Tkachenko – Bican, Havrda, Tokar, Kubek, Horskii, Miskovič, Verner (K) (68.Ostapjuk ), Tanchyk (68. Yanakov ), Ladra, Baisa (88. Lemák ).

FK Letohrad, z.s. : Martinovský – Štěpán, Václavek, Kabourek, Linhart, Chládek (66. Brabec), Macek (K), Kadlec (56. Hiller), Nágl, Zbudil ( 80. Dvorský), Jiřánek.

V sobotu dopoledne sehrál Letohrad druhé venkovní utkání za sebou v Praze s týmem TJ Spoje Praha. Už na začátku utkání v 6. minutě, se do veliké šance po přihrávce od Kabourka dostal ve velkém vápně Nágl. Bohužel se mu míč zamotal pod nohy a ke střele na branku vůbec nedošlo. Domácí mají po celý první poločas míč častěji na svých kopačkách a od jejich čísla 17 směřují míče na nabíhající krajní záložníky.. Hostující obrana odolává a domácí do žádné vyložené šance nepouští. V 33. minutě naopak zahrozí po rohovém kopu, kdy Zbudil nachází ve vápně hlavu Nágla. Ten ale branku netrefuje. Do kabin se odchází za bezbrankového stavu.

Hned po rozehrání druhého poločasu se k míči dostává Kabourek, ale s jeho střelou slabší pravou nohou nemá domácí brankař problém. Rozuzlení celého zápasu nastává v 72. minutě. Hostující Jiřánek centruje do velkého vápna a jeho centr domácí brankař vyráží před sebe, a půl kroku chybí nabíhajícímu Václavkovi aby zavěsil do opuštěné branky. K míči se dostávají domácí a okamžitě startují do rychlého brejku. Ten se hostujícímu týmu daří pokrýt a dopředu jde Brabec. Míč bohužel ztrácí a domácí se znovu ženou do brejku. Brabec se velice správně snaží svoji chybu napravit a to se mu i daří, kdy se před vápnem natlačí před unikajícího domácí hráče a míč posílá na svého brankaře. Bohužel v tuto chvíli se k míči dostává dřív než hostující brankař, domácí hráč a z velkého úhlu překonává hostujícího brankaře. Domácí se dostávají do vedení a od té doby se snaží střídáním a nedostatkem náhradních míčů udržet toto vedení až do konce utkání. Hostující tým reaguje přeskupením sil. Posiluje útok na úkor obrany. Toho tři minuty před koncem, domácí tým využívá ke vstřelení druhé branky.

Za mě to bylo vyloženě remízové utkání. Domácí se až do 72. nedostali k vyložené šanci. Měli samozřejmě více času míč na svých kopačkách ale jejich snaha končila před vápnem nebo za postranní nebo brankovou čarou.

Trenér Aleš Majvald -V Praze se hrálo vyrovnané utkání, které se většinu času odehrávalo mezi vápny. Domácí byli víc na míči, ale do šancí se moc nedostávali a my jsme se snažili hrozit brejky. Zápas rozhodla naše chyba při malé domů, kterou Spoje se štěstím potrestali a my už jsme neměli síly ani kvalitu na zvrat. Pro nás velká škoda, že zápas, který dobře odpracujeme nedokážeme dovést alespoň do zisku bodu.


  • Petr Václavek #15

  • Aleš Zbudil #9

  • Dan Dvorský #16

  • Jan Janůj #22

  • Dominik Chládek #8