Fakta – branky : 7. Stejskal, 63.,74. Šmída – 71. Štefek ( vlastní ) , 82. Linhart.

Rozhodčí: HOŘÍNEK Lukáš.

ŽK : 0 : 1

Diváci : 120

Poločas: 1 : 0

Polička: Ehrenberger – Pavliš, Jílek, Bureš, Mužík – Valouch (57. Krejčí), Poul, Komínek (74. Klein), Šmída, Navrátil (66. Boháček) – Stejskal (K).

FK Letohrad, z.s. B: Satoria – Štefek, Dušek, Šponar (K), Vencl (63.Šantrůček) – Polzer (63. Zeman), Štusák, Linhart, Pokorný – Filip (79. Černohous), Shymchyshyn.

V sobotu odpoledne jsme sehráli 20. kolo krajské soutěže 1.A třídy na hřišti posledního mužstva soutěže, Poličky. Terén i přes nepřízeň počasí dobrý. Domácí už od první minuty utkání, hráli lépe. Vidina sestupu je hnala dopředu a hostující tým už v 7. minutě potrestali první brankou. Podklouznutí ve středu hřiště a následné neobsazení domácího kapitána Stejskala , znamenal vedení Poličky. Myslím, že tento úvod poznamenal celé utkání. Domácí branka ještě více nakopla a jejich bojovnost a snaha se ještě zvýšila. Bohužel to nelze říci o Letohradu. Z útlumu se hosté dostali až v závěru, kdy měli dvě jasné šance na dorovnání stavu ale bohužel nepodařilo se.

V druhém poločase domácí pokračovali ve své hře a hosté se těžce dostávali ke střele na jejich branku. V 63. minutě domácí střílí druhou branku a mají nakročeno k zasloužené výhře. Vlastní branka v 71. minutě už Letohrad definitivně nasměřuje k porážce. Domácí o tři minuty později přidávají i čtvrtou branku. Je rozhodnuto. Letohrad se ale ještě nevzdává a v 82. minutě maže čisté konto domácího brankaře Ehrenbergra, Linhart. Domácí znervózní a hosté je ještě dostávají pod tlak, z kterého se ale bohužel nic neurodilo.

Domácí výhra je zasloužená. Oni hráli o záchranu a v nasazení a bojovnosti Letohrad jasně předčili. Paralela z utkání v Dolním Újezdu. Za týden, 7.5. dopoledne na hřišti v Mistrovicích, nás čeká derby proti Ústí nad Orlicí B, další mužstvo které hraje o záchranu. Zopakuje se scénář z Dolního Újezdu a Poličky? Je to jen na nás.


Představení hráčů - B muži

  • Leoš Lhotský

  • Daniel Veselý

  • Štěpán Šantrůček

  • Ivan Schymchyhyn

  • Martin Štefek