Fakta – branky : 37. Cach, 81. Steklý – 32. Štusák , 45. Shymchyshyn.

Rozhodčí: ILNYTSKA Marta.

ŽK : 3 : 2

Diváci : 70

Poločas: 1 : 2

Skuteč:Kouba – Rompotl, Zach, Naď, Chour (71.Karal) – Cach, Kozák (K) (46.Steklý) , Čermák (71. Novák), Horáček – Novotný, Felkl (46.Pekař).

FK Letohrad, z.s. B: Satoria (K) – Štefek (78. Šantrůček), Preclík, Pokorný, Vencl (80.Černohous) – Procházka (78. Zeman), Dušek, Švercl, Shymchyshyn (91.Uhlíř), Štusák  – Polzer.

V sobotu odpoledne jsme sehráli 22. kolo krajské soutěže 1.A třídy v pěkném sportovním areálu ve Skutči. Byl jsem zde poprvé. Pěkné fotbalové hřiště a hned vedle zimní stadion a sportovní hala. Domácí, slovy hlasatele, byli v optimální sestavě. O nás se to tak docela říci nedalo. Ve stejný čas hrálo doma naše A-mužstvo. Domácí měli už od začátku mírnou územní převahu. Dostali se i k velké šanci, kdy jejich útočník přestřelil z malého vápna branku. Nám se nedařila kombinace. Brzy jsme ztráceli míč. Po půlhodině se z naší strany zrodila velmi pěkná akce. Po křídle Štefek přihrávkou nachází ve vápně Štusáka a vedeme. Domácí odpověděli za pět minut. Už se zdálo, že do kabin se půjde za nerozhodného stavu ale proti byl Shymchyshyn, který zužitkoval centr a hlavou se v poslední minutě prosadil ve vápně, ač byl tísněn vyšším obráncem. Dal svoji první brankou za B-tým.

V druhém poločase domácí vystřídali a pokračovali ve své hře. Jejich přesné křížné centry dělali našim obráncům starosti a častým vynuceným řešením byl roh pro domácí. Ty jich kopali za celý zápas snad patnáct. Letohrad odpovídal zpřesněnou kombinační hrou , která v 68. minutě slavila úspěch. Do běhu dostal přihrávku Procházka a prošel domácí obranou , jako nůž máslem. Stopku mu vystavil marně stíhající domácí obránce, faulem ve vápně. Jasná penalta. Míč si staví tradiční exekutor pokutových kopů ale bohužel jeho střelu domácí brankář vystihl. Domácí dostávají impuls. Přitvrzují hru, což odnáší v 80. minutě zraněním kotníku Vencl a o minutu později se probíjí před našeho brankaře Steklý a určuje svoji brankou, konečný stav utkání.

Remíza je úspěchem pro domácí. Z naší strany si troufnu tvrdit, že proměnění penalty by znamenalo tři body. Ale to je fotbal. Vždy se všechno nepovede a podívejme co se stane profesionálu a nejlepšímu střelci ligy, nedá dvě penalty v jednom zápase. Za týden, na pouť 21.5. dopoledne, nás čeká derby proti Jiskře Králíky, další mužstvo které hraje o záchranu.


Představení hráčů - B muži

  • Matěj Hauf

  • Matouš Pokorný

  • Daniel Veselý

  • Jakub Procházka

  • Leoš Lhotský