Fotbalové soustředění Starších a Mladších žáků 9.-13.8.2021

Nultého ročníku fotbalového soustředění, ročník 2007–2010, se zúčastnilo celkem 31 dětí. Předem bych chtěl všem poděkovat za skvělou organizaci a prezentaci našeho klubu, jak trenérům mládežnických kategorií ( Radek Pavlík, Radim Adamec ,Josef Třetina ,David Jandejsek ), tak i zejména dětem, kteří pracovaly a chovaly se velmi zodpovědně a ukázalo to celkový charakter kluků. Celý týdenní cyklus probíhal za skvělých fotbalových podmínek, jak v našem areálu, v sousedních Mistrovicích, tak i na přehradě Pastviny.. Ted´ již slíbené krátké ohlédnutí den po dni.

Den první: Prvním den probíhalo povinné ranní testovaní všech zúčastněných osob. Všichni s výsledkem negativním. Všem jsme předali kamp trička s jménem a barevným rozdělením dle kategorie. Následně jsme se připravovali na nohejbal a oblíbený baseball. Další části dopoledne nás čekala tréninková jednotka Po rozdělní kluků do skupin proběhl samotný trénink. Další fází nás čekal vytoužený oběd v ZŠ u Dvora, kam jsme chodili každý den a vždy nám moc chutnalo. Po odpolední pauzičce jsme společně vyrazili do místního bazénů, kde už probíhali vodní radovánky hlavně na tobogánu, kde se vyřádili úplně všichni.

Den druhý Sraz byl vždy v půl 9 , kde jsme se sešli a společně jsme se vydali na protažení s posilovacími cviky. Dále následoval předzápasový trénink. Po obědě jsme hned vyrazili na kolách do blízkých Mistrovic, kde nás čekala přátelská utkaní. Nejprve mladší žáci a poté starší žáci proti týmu Jiskra Králíky. Musím poděkovat za vstřícnost chlapům z oddílu, za možnost sehraní utkání a hlavně stanování v pěkném areálu. Výsledek záměrně nepíšu, ale co jistě napíšu, že kluci odehráli dobrá utkaní a účel to splnilo. Po zápase nás již čekalo stavění stanu a večeře a následná večerka.

Den třetí Ranní budíček proběhl dle časového plánu. Tak abychom vše stihli uklidit a sbalit stany a zároveň včas dorazit k nám na stadion, kde si po snídani vzali slovo „létající trenéři“, jak si sami říkají. Aby nás seznámili s dvoufázovým tréninkem, který byl pro kluky i nás trenéry velmi inspirativní a určitě budeme do budoucna rádi za další spolupráci. Za úmorného tepla kluci oba tréninky odmakali a pot a únavu vystřídal úsměv na tváři po dobře odvedené práci.

Den čtvrtý Tento den nás čekal „nohejbalový turnaj“, do kterého se aktivně zapojili i trenéři a bylo vidět , že zápal a emoce ke hře patří. Všichni se dobře bavili a o zábavu bylo postaráno. Když jsme vše dohráli, udělali jsme ještě krátký zábavný trénink zaměřený na individuální dovednosti a musím za mě říct , že tu máme spoustu šikovných dětí. Po obědě nás čekal odjezd na kolách do Pastvin, kde jsme byli ubytováni těž pod stanem a byl to velký zážitek pro všechny. Cesta byla sice delší, ale o to lepší (polní) a všechno se zvládlo na výbornou. Po krátkém vybalení a postavení stanu proběhlo slíbené koupaní v přehradě, kde nutno podotknout, všichni do jednoho dodržovali pravidla předem nastavená a o to víc si to všichni užili. Tentokrát nás čekala večeře u pana Kučírka, který se toho zhostil na výbornou a jídlo jsme si nemohli vynachválit. Za veškeré jeho služby patří velké díky. Večer tentokrát probíhal v duchu (hry) Aktivit, kde se jednotlivé skupiny domluvily na předvádění úkolů. Témata (sport, řemeslo a volná disciplína). Zábava to byla pro všechny i pro nás trenéry, kteří byli nekompromisní porota.

Den pátý Ráno proběhla snídaně a následné otužovaní v přehradě, které bylo hodně osvěžující a to doslova. Poté proběhlo balení stanu a cesta zpět do Letohradu, kde nás po obědě čekala vyhlášená Liga mistrů. Rozdělení týmů proběhlo dle domluv s trenéry, aby týmy byly vyrovnané a to se také naplnilo. Zápasy byly velmi koukatelné a vypjaté ve sportovním duchu. Následně proběhlo vyhlášení turnaje u pana Kabourka s posezením s rodiči. Dle ohlasu byli všichni spokojeni a motivací nás všech je, aby se v této akci pokračovalo každý rok. Největší odměna pro nás trenéry je úsměv na tváři a radost ze hry.

Pár fotek v sekci ,,Podrobnosti článků" – foto k článku