Junior Open 2023 – turnaj 11.11. v Pardubicích

Sestava: Honza Zverec, Tom Strnad, Vítek Novotný, Kyk Kubelka, Fanda Kaška, Halbi, Maty Pirkl, Oskar Novotný, Kiki, Maty Bartoš, Oli Křivohlávek

FK Letohrad 1:1 Nový Malín

Gól: Honza

První zápas s úplně novým soupeřem pro nás. Jelikož jsme na turnaji 2013, tak se často potkáváme s dětmi, který jsou vzrůstově větší. Sice proti větším dětem, ale fotbalově nezaostáváme, naopak soupeře tlačíme, jsme dominantní a dostáváme do vedení. Neubyly ani dvě minuty a soupeř srovnal. Zápas, kde jsme měli šanci na 7 gólů. Bohužel jsme nedůrazní s malým chtíčem vstřelit gól, a proto zápas končí remízou.

FK Letohrad 3:3 MFK Trutnov

Góly: Tom, Halbi, Vítek

Velice kvalitní zápas z obou stran plný nasazení, bojovností a přihrávek. Dostali jsme se do vedení 3:1. Bylo 5 minut do konce a soupeř nás tak zmáčknul, že nakonec dokázal srovnat.

FK Letohrad 0:1 FK Přelouč

Další vyrovnaný zápas, který byl plný přihrávek, bojovnosti, oba týmy totiž chtěli zažít první vítězství. Bohužel šťastnější odcházejí hráči Přelouče.

FK Letohrad 1:1 Sezemice

Gól: Honza

Zápas, kde můžeme zamotat skupinu tím, že vyhrajeme. Skupina je totiž extrémně vyrovnaná, a ne vždy výsledek určuje lepší tým, ale hraje se na góly. Na klucích byla vidět strašná chuť vyhrát. Dostáváme první gól, ale nic nevzdáváme, lepšíme se a srovnáváme. Cítíme, že můžeme vyhrát a dostáváme se do šancí, ale pokračuje naše trápení v zakončení. Svět se nezboří. Máme tak další ponaučení.

FK Letohrad 5:0 FK Pardubice Dívky

Góly: Tom 2×, Oli, Vítek, Halbi

Zápas dlouho vypadal, že bude remízový a je potřeba uznat, že holky hrály hezký fotbal. Nám, když se nedařilo fotbalově, tak jsme přidali bojovnost a díky tomu jsme se dostali do vedení 1:0. Měli jsme už ponaučení, že nesmíme polevit, ale musíme přidávat. Podařilo se a rychlými góly se dostáváme na konečný výsledek 5:0 a 9. Umístění.

Zhodnocení turnaje trenérem:

Zúčastnili jsme se velmi dobře organizovaného turnaje na krásném hřišti. Kluci navíc hned vedle UMT mohli vidět ligový stadion FK Pardubice. Turnaj byl pro ročník 2013 a myslím si, že s většinou hráčů 2014 a pár 2013,2015 jsme velmi dobře obstáli. Jsem rád, že jsme si zahráli proti jiným týmům, než máme v soutěži, je to dobrá zkušenost. Konečně umístění 9. z 10 účastníků může vypadat zle, ale kdybychom skončili do 5 místa, tak by se nikdo nemohl divit, rozhodlo neproměňování šancí. Pro mě je lepší, že si šance umíme vytvořit, než kdybychom se do nich vůbec nedostali. Rodičům díky za podporu a pomoc při dopravě ♥⚽