FK LETOHRAD – FK Kratonohy 1:1 (1:0) pen. 8:7

Letohrad: Moláček – Štěpán P., Krystl, Vaniš, Kail – Šponar (90.Kopeský) , Týfa, Macek (68.Čada) ,Hiller (46.Lorenc)– ,Tichý , Kabourek (88.Černík)

Kratonohy: Mačí – Haupt (87.Kvaš), Kouřil, Kábrt, Štěpán (72.Strasser)- Kraják, Klapka, Čada, Novák (46.Jošt) – Brunclík (46.Ličman), Gidion (64.Karanský)

HR: Hrkal Václav AR: Průcha, Čechlovský

Branky: 48.Lorenc – 59.Kraják

ŽK: 3:0

Diváků:150

Pokutové kopy

Domácí : proměnili -Týfa, Lorenc, Tichý, Čada, Kopecký, Kail, Štěpán P., Krystl neproměnil-Černík

Hosté: proměnili-Klapka, Kábrt, Čada, Kouřil, Karanský, Ličman, Jošt, neproměnili-.Kraják, Strasser

Letohrad nečekalo v sobotním utkání nic jednoduchého. Soupeř s hráči se zkušenostmi z ligových soutěží byl v utkání favoritem. Domácí, ale předčili soupeře bojovností a obětavostí. Úvod zápasu začal šancemi na obou stranách. Po 30 vteřinách zápasu vyzkoušel pozornost hostujícího brankáře Kabourek. Střelu z úhlu vytěsnil hostující brankář na roh. Po rohovém kopu se do otevřené obrany snadno dostali zase hosté. Po centru z pravé strany skončila střela těsně vedle domácí tyče. Letohrad odolával tlaku Kratonoh na polovinu Kratonoh se domácí dostávali jen sporadicky. Někdy se domácí zbytečně zbavovali míče a tlak soupeře postupně rostl . Hosté spálili obrovskou příležitost ve 20.minutě. Kraják si naběhl za obranu , obešel i brankáře Moláčka. Střelu do prázdné brány skluzem obětavě zastavil Krystl. I ve 38.minutě byli hosté blízko k brance, střelu Brunclíka zastavilo břevno. Domácí tak se štěstím přečkali první poločas. Do druhého poločasu nastoupil v dresu domácích Lorenc. Byl to on, který po dvou minutách pobytu na hřišti vstřelil úvodní branku zápasu. Vaniš z trestného kopu z poloviny hřiště našel ve vápně na zadní tyči Lorence, který lehkou tečí překonal hostujícího brankáře. Vedení domácích netrvalo dlouho. V 59.minutě se střelou z hranice velkého vápna hosté Krajákem vyrovnali.Vyrovnaný druhý poločas dospěl až do penaltového rozstřelu. V něm se o bodu na víc rozhodovalo až v 9 sérii. Moláček vystihl pokutový kop hostujícího Strassera a domácí si připsali další bod do tabulky.

František Dvořák, trenér Letohradu: „Hosté se představili jako velice kvalitní tým, který potvrzoval své místo v tabulce. Prakticky po celé utkání měli územní převahu a vypracovávali si i šance, které ovšem nedokázali proměnit. Naopak my jsme se z první a tím i poslední dostali do vedení, které jsme bohužel neudrželi a nechali Kratonohy paradoxně z rychlého brejku vyrovnat. V penaltách jsme měli více štěstí a připsali si pro nás nesmírně důležitý bonusový bod.“


  • Ondřej Kail #4

  • Petr Václavek #15

  • Matouš Brabec #17

  • Dominik Chládek #8

  • Jan Hiller #7