FK LETOHRAD – TJ Litomyšl 3:4 (1:2)

Letohrad: Martinovský – P. Štěpán, Macek, Vaniš, Kail – Šponar(74.Hiller), Chládek(68.Filip), Čada, J. Štěpán, – Kabourek, Trnka(77.Bartoň).

Litomyšl: Koukola-Gyomber, Štoudek, Hašek, Jireček-Tomšů, Kudera, Paclík, Hromádka (72.Folta)-Severa, Svoboda (43.Pešek)

branky: 13.Trnka,46.Chládek,85.Kabourek – 19.Svoboda,35.Hromádka,50.Severa,66.Pešek

Rozhodčí: Schmeiser Marek AR:Papáček,Šlor

ŽK: 2:3 Diváci: 100.

Domácí v utkání s Litomyšli dostali lekci z produktivity. Hosté ke vstřelení čtyř branek potřebovali 5 šancí, domácí si vytvořili 14vyložených příležitosti, ale proměnili pouze 3. Velkou měrou se o to přičinil také hostující brankář Koukola, který podal velmi dobrý výkon. Přitom Letohrad nezačal vůbec špatně. V 5.minutě vyzkoušel pozornost Koukola Kabourek. V 9.minutě se po standartní situaci prosadil hlavou Trnka a střelou k tyči poslal Letohrad do vedení. O chvíli později mohl také Kabourek hlavou přidat další branku, střela skončila vedle. Hosté vyrovnali z první možnosti do které se dostali. V 19.minute střelou z malého vápna vyrovnává Svoboda. 27.minuta přinesla šanci pro domácí. Kabourkovu střelu chytá hostující brankář na brankové čáře. Trest přišel ve 35 minutě Hromádko využil centrovaný míč z pravé strany a dorazil míč pohodlně k levé tyči. Druhý poločas vyrovnali domácí z prvního protiútoku a ze skrumáže vyrovnal na 2:2. Remízový stav nevydržel dlouho a Severa prošel pohodlně domácí obranou a střílí třetí branku. V 66.minutě domácí obránci nechali v pokutovém území otočit Peška a ten střelou na vzdálenější tyč střílí čtvrtou branku Litomyšle. Domácí se snažili, ale stačilo to jenom na snížení v závěru zápasu.

Hodnocení A.Majvalda Přišlo mi jako kdyby nás předešlé zápasy, kdy jsme vyhrávali vysokým rozdílem, odnaučili bránit. Naše počínání při bránění a po ztrátě míče bylo hrozně laxní a soupeř dokázal naše chyby trestat. Když se k tomu přidá naše tradiční bolest, neproměňování šancí, tak z toho je bohužel porážka, která je hodně zbytečná, ale zasloužená. *


  • Dominik Chládek #8

  • Petr Václavek #15

  • Adam Nágl #20

  • Milan Linhart #18

  • Ondřej Kail #4