FK Letohrad – SK Vysoké Mýto 1 : 3 (1 : 1)

Letohrad: Martinovský – Jiřánek, Kail, Lorenc, Kabourek, Hiller, Kadlec (73. Hýbl), Šplíchal, Nágl, Šponar, Boura (19. Pokorný – 84. Štusák)

Vysoké Mýto: Černík – Trnka, Lněnička, Valášek, Javůrek, Mokrejš (53. Haladei), Wimmer (65. Fišer), Tomášek, Habrman, Kopřiva, Hrubý (86. Kabrhel)

Branky: 35. Nágl – 27. Kopřiva, 60. Valášek, 80. Hrubý

Rozhodčí: HALEŠ Vladan, Erlebach, Fišer

ŽK: 0:3

Diváci: 130

V osmém kole přivítal Letohrad na domácím hřišti celek Vysokého Mýta. Úvodní šance v šesté minutě patřila hostům, když na hranici vápna zakončoval Šponarem atakovaný Mokrejš . Brankář Martinovský si však s jeho střelou poradil. Devatenáctá minuta přinesla dvě velké šance Letohradu. Šplíchal přistrčil na Kabourka, který z rohu vápna protáhl gólmana Černíka, jenž vyrazil na roh. Z rohu se na přední tyči dostal do zakončení Hiller, ale jeho hlava mířila těsně vedle levé tyče. Co se domácím z rohu nepovedlo, tak to se povedlo hostů. Ve 27. minutě rozehráli roh na krátko, Kopřiva si přistrčil míč na hranici vápna, odkud mířil přesně na zadní tyč, 0:1. Ve 34. minutě si spolupráci zopakovali Šplíchal s Kabourkem. Prvně jmenovaný se šikovně uvolnil na lajně, potáhl míč do vápna, kde zpětnou přihrávkou našel Kabourka. Jeho rychlé zakončené však zastavil jeden z obránců rukou a byla nařízena penalta. K ní se postavil Nágl a s přehledem proměnil a srovnal na 1:1. Ve druhém poločase si první slibnou příležitost připsal Letohrad. Pokorný z vlastní poloviny vyslal po levé straně Šplíchala, který ve vápně našel Kabourka, ale ten ve složité situaci zakončoval vedle. V 60. minutě zahrávali hosté z lajny standardní situaci. Centr si na úrovni penalty našel Valášek a hlavou mířil přesně, 1:2. O tři minuty později mohl z rohu skoré navýšit Trnka, ale jeho hlavu z brankové čáry vykopl Kail. Na druhé straně navedl Hiller míč až k vápnu, kde ho prostrčil na Šplíchala, ale i jeho zakončení dokázal brankář Černík vytlačit na roh. V 80. minutě se zrodila konečná podoba výsledku. Hosté potáhli míč po pravé straně, před vápnem a před stopery zvolili lob, který za obranou z jedné zakončoval Hrubý, 1:3.

Hodnocení asistenta trenéra D. Jandejska Zápas se mě hodnotí se smíšenými pocity. Herně to z naší strany nebyl špatný zápas. Kluci na těžkém terénu dřeli. Vytvořili jsme si i dost gólových příležitosti v útočné fázi hry, bohužel v koncovce se trápíme. Co mě mrzí, jsou individuální chyby u inkasovaných branek. To mě přijde stále se opakující a nás to sráží. Je potřeba se kvalitně připravit na další důležitý venkovní zápas.


  • Jan Hiller #7

  • Adam Nágl #20

  • Ondřej Kail #4

  • David Knespl #19

  • Jiří Kadlec #12