FK Brandýs nad Labem – FK Letohrad 1 : 5 (0 : 3)

Brandýs: Fiala – Zamazal (28. Nykodým), Janovský (79. Vinický), Hrčka (28. Baloun), Plucha, Temelkovski (69. Honcharenko), Folwarczny, Propop, Šamša, Malák, Jahoda (69. Stross) Letohrad: Martinovský – Jiřánek, Kail, Lorenc, Kabourek (79. Klímek), Hiller (79. Štusák), Šponar (70. Hýbl), Zbudil (63. Kadlec), Šplíchal, Nágl, Štěpán

Branky: 69. Jahoda  – 15. Kabourek, 33., 60. Nágl, 42.,64. Šplíchal

Rozhodčí: KORANDA Tomáš, Doubrava, Dohnal

ŽK: 3:1

Diváci: 100

Letohrad po bodovém půstu v předchozích kolech zvítězil na hřišti Brandýsa nad Labem v utkání plného šancí na obou stranách. První ohrožení domácí branky zařídil už ve druhé minutě Zbudil, jehož střelu brankář Fiala vyrazil. O deset minut později to zkoušel z pravé strany Šplíchal, když zakončoval z vápna do bloku bránícího hráče, u odraženého míče byl nejdříve Kabourek, ale i s jeho střelou si gólman poradil. Patnáctá minuta přinesla první branku. Po autu se k míči dostal Hiller a zpětnou příhrou oslovil Kabourka, který střelou na zadní otevřel skóre utkání, 0:1. Poté se začali osmělovat i domácí, ale jejich tlak přerušila souhra Hillera se Zbudil, kterou druhý jmenovaný zakončoval z půlkruhu jen těsně vedle. Ve 33. minutě zahrával Letohrad standardní situaci poblíž vápna domácích. Dvojice Kail, Hiller ji šikovně rozehráli do strany, následoval centr a na zadní tyči se hlavou prosadil Nágl, 0:2. Ve 42. minutě si Kabourek došel pro balón až na vlastní polovinu, poslal ho po lajně na Šplíchala, který z půlky útočné poloviny obstřelil vyběhnutého brankáře Fialu, 0:3. Za domácí mohl ještě do poločasu skóre korigovat Jahoda, ale jeho zakončení dokázal bravurně zpacifikovat Martinovský. Do druhého poločasu vlítli domácí připraveni s výsledkem něco udělat, což naznačovala řada šancí s nepřesným zakončením nebo jejich likvidace skvělými zákroky brankáře Martinovského. Už ve 48. minutě zasahoval proti vlastnímu hráči, který při snaze odvrátit centr ohrozil vlastní bránu. I Letohrad však nezůstával se šancemi pozadu. Lorenc z vlastní poloviny vyslal na steč Kabourka, který však v úprku mířil jen těsně vedle. O chvíli později se snažil atakovat branku domácích Šplíchal a hned po něm Nágl, ale oba ztroskotali na bloku stopera. Následovali šance domácích. Jednu z nich zakončovali po standardní situaci na přední tyči jen do boční sítě. V šedesáté minutě se z pravé strany snažil Kabourek najít ve vápně spoluhráče, jeho příhru však zastavil jeden z domácích rukou a kopala se penalta. Exekuci si vzal na starosti Nágl a proměnil ji, 0:4. Domácí i tak neskládali zbraně, což připomněli dalším zakončením do boční sítě po centru zprava. V 64. minutě se ve vápně domácích uvolnil Hiller, místo zakončení však zvolil příhru na Šplíchala, pro něhož už nebyl problém trefit v podstatě prázdnou branku, 0:5. O pět minut později se dočkali i domácí, když po centru z pravé strany zakončoval skluzem na zadní Jahoda, 1:5. Deset minut před koncem mohl ještě snížit Malák, ale Martinovský už další změnu nepřipustil.

Hodnocení trenéra A. Majvalda. Jsme moc rádi za důležité tři body, ale víme, že herně to hlavně do obrany nebylo dobré. Představoval bych si, že když budeme takhle brzy vést, tak budeme mít utkání víc pod kontrolou. Stal se ale pravý opak, že jsme měli ve hře výpadky, kde nás domácí zatlačili a měli velké šance ke skórování. Výsledek vypadá jednoznačně, ale pro domácí je to hodně kruté. Jestli pro nás mají mít tři body velkou cenu, tak je musíme potvrdit příští týden v domácím zápase s Trutnovem.


  • Ondřej Kail #4

  • Jan Hiller #7

  • Adam Nágl #20

  • David Knespl #19

  • René Macek #6