FK LETOHRAD – MFK Trutnov 3 : 2 (2 : 1)

Letohrad: Martinovský – Jiřánek, Kail, Lorenc, Kabourek (89. Klímek), Hiller (71. Kadlec), Macek, Šplíchal (89. Faltejsek), Nágl, Šponar, Zbudil (81. Hýbl)

**Trutnov: ** Hofírek – Macek, Turner (85. Tobiáš), Štěpánek, Knap, Rajnoch, Jirousek, Slavík, Čechovič (65. Brejcha), Zezula, Trávníček

Branky: 2., 8. Šplíchal, 51. Kabourek  – 21. Zezula, 70. Trávníček

Rozhodčí: ERLEBACH Jiří, Koutník, Fišer

ŽK: 2:4

Diváci: 100

Druhou říjnovou sobotu přivítal Letohrad na svém hřiště celek z Trutnova s odhodláním potvrdit výhru z předešlého víkendu. Podoba úvodu utkání to potvrzovala. Už ve druhé minutě stihl Lorenc míč zastavit ještě na hrací ploše, uličkou mezi stopery ho poslal do vápna, kde ho Šplíchal z jedné šikovně posunul mezi nohy vybíhajícího brankáře Hofírka a Letohrad šel dovedení, 1:0. O chvíli později připravil Kabourek dobrou palebnou pozici pro Lorence, jeho střelu však gólman vytěsnil na roh. V osmé minutě centroval zprava Hiller, jeho centr však hosté dokázali odvrátit. Bohužel pro ně pouze na půlkruh, kde se se zakončením namazal Šplíchal a střelou k tyči navýšil náskok Letohradu už na 2:0. V 15. minutě už vážněji zahrozili i hosté, když Štěpánkovo zakončení srazili domácí obránci na roh. O chvíli na to mohl Šplíchal dokonat hattrick, když po Náglově uvolnění postupoval sám na gólmana, ale jen těsně branku minul. Ve 21. minutě se dočkali i hosté a po narážečce na středu vápna nedal Zezula ranou o břevno Martinovskému šanci, 2:1. Po střelení branky přišli i další šance hostů. Už o minutu později pálil do tyče Zezula, další centr zakončovali hlavou nad a před zakončením Štěpánka odvracel Šponar na roh. Do druhého poločasu však domácí vstoupili lépe a v 51. minutě šli opět dovedení o dvě branky. Na vlastní polovině přetlačil v souboji Lorenc trutnovského kapitána Knapa. Balón potáhl až na útočnou polovinu, kde ho předal do strany Šplíchalovi a pokračoval dále do vápna. Šplíchal sice vracel centr na penaltu právě na Lorence, ale ten mazácky pustil míč mezi nohama, za ním už byl připraven Kabourek, který se v zakončení nemýlil, 3:1. Pak opět zahrozili hosté, ale jednou si s prudkou střelou poradil brankář Martinovský, podruhé pak blokoval střelu Jiřánek. Do třetice se však hostům v 70. minutě snížit podařilo. Po centru z pravé strany se domácím nepovedlo balón náležitě odvrátit, k míči se dostal Trávníček a ještě s pomocí teče dopravil míč do sítě, 3:2. Po vstřelení gólu se hosté pustili do defenzivy Letohradu ještě více, kde hrozili hlavně balóny ze strany, ale tížený vyrovnávací gól se jim už vstřelit nepodařilo. Tečku za utkáním mohli udělat domácí v 92. minutě. Hýbl si převzal balón, po lajně s ním urazil cca 50 metrů a předložil ho na malé vápno Šponarovi, který však mířil nad.

Hodnocení trenéra A. Majvalda Tohle jsou přesně zápasy, které nás jako tým posouvají dál. Velice kvalitní soupeř, složitý vývoj utkání, kde si kluci museli hrábnout na dno svých sil abychom zápas zvládli do vítězného konce. Musím říct, že kromě prvních třiceti minut jsme nebyli lepším týmem, ale o to jsou tři body cennější. Kvalita soupeře nám ukázala, kde máme problémy a věřím, že příště budeme hru víc kontrolovat a nebudeme se muset strachovat o výsledek do poslední vteřiny.


  • Matouš Brabec #17

  • Tomáš Kabourek #11

  • Petr Štěpán #14

  • René Macek #6

  • Milan Linhart #18