TJ Dvůr Králové nad Labem – FK Letohrad 0 : 5 (0 : 2)

Dvůr Králové: Matula – Picha, Sojka, Hruška, Močkovský (58. Hák), Bína (66. Zivr), Suleiman, Mertlík (37. Vitebský), Hrubý, John Weslie, Prokůpek (45. Reichl)

FK Letohrad: Martinovský – Chládek (73. Kadlec), Kail, Lorenc (78. Šponar), Kabourek (78. Klímek), Macek, Šplíchal (82. Hýbl), Nágl, Jiřánek, Zbudil, Štěpán

Branky: 15. Zbudil, 45+2. Chládek, 48. Jiřánek, 74. Kabourek, 78. Šplíchal

Rozhodčí: GERHARDT Jiří, Švagr, Fišer

ŽK: 1:1

Diváci: 250

V tomto kalendářním roce zajížděl Letohrad na venkovní hřiště naposledy. Z města ZOO ze Dvora Králové si přivezl jednoznačnou výhru a plný počet bodů. Už od úvodních minut bylo zřejmé, že hosté dorazili s jednoznačným cílem a už ve třetí minutě museli domácí v malém vápně na třikrát blokovat zakončení Letohradu. V 11. minutě šel sám na branku Chládek, ale stíhaný obránci nezakončil přesně. V 15. minutě už šel Letohrad dovedení. Lorenc s Chládkem rozehráli aut, následoval centr, ten se domácím ještě podařilo na přední tyči hlavou nadzvednout, ale na zadní tyči už nekompromisně pálil přesně Zbudil, 0:1. Ve dvacáté druhé minutě mohl Zbudil přidat po úniku další zásah, ale brankář Matula byl proti. V 25. minutě přišla asi největší šance domácích, když zprava servíroval do vápna míč Suleiman a Močkovský mířil jen vedle levé tyče. Ve čtyřicáté minutě zkusil Martinovského hlavou překonat domácí Picha, ale i jeho pokus nemířil mezi tři tyče. V nastavení první půle přišel ještě druhý gól Letohradu. Kabourek se ve vápně tlačil do zakončení, sražený balón zkoušel do sítě poslat Šplíchal, ale i jeho střelu ještě dokázali domácí odrazit. Na dorážku Chládka již byli krátcí, 0:2. Vstup do druhého poločasu vyšel Letohradu asi nejlépe jak mohl. Už ve 48. minutě se k odraženému míči na půlkruhu dostal Jiřánek a technickou střelou mířil přímo pod břevno, 0:3. Po vstřelení třetí branky se domácí začali více tlačit k vápnu Letohradu, ale vyloženou šanci si nevypracovali. To Letohrad jednu z šancí přetavil v gól. Kabourek byl v 74. minutě za obranou u míče dřív než vybíhající brankář Matula a střelou po zemi navýšil skóre, 0:4. O čtyři minuty po Kailově příhře zakončoval do břevna Šplíchal, u odraženého míče byl nejdříve opět on a zpečetil tak konečný výsledek na 0:5.

Hodnocení trenéra A. Majvalda Výsledkově se utkání lámalo na přelomu prvního a druhého poločasu, kdy jsme vstřelili druhou a třetí branku. Herně si, ale myslím, že jsme kromě chvilkové pasáže po třetí brance hru kontrolovali a byli jsme nebezpečnějším týmem. Pro nás krásný výsledek, ale jestli mají mít body ze Dvora velkou cenu, tak je musíme potvrdit v posledním podzimním utkání doma s Hlinskem.


  • Matouš Brabec #17

  • Tomáš Kabourek #11

  • Jiří Kadlec #12

  • Dominik Chládek #8

  • Aleš Zbudil #9