SK Benátky nad Jizerou – FK Letohrad 3:0 (1:0)

Benátky nad Jizerou: Straka – Vobořil, Slicho (87. Mbah), Šimeček (87. Boček), Yaroshenko (72. Komma), Kopa, Zabilansky, Macek (63. Pažout), Bodlák (72. Komárek), Knobloch, Glöckner

Letohrad: Martinovský – Veselý (62. Chládek), Lorenc, Kabourek, Kail, Šplíchal, Jiřánek (71. Netolický), Nágl (62. Zbudil), Štěpán (79. Kadlec), Macek, Počtýnský (62. Faltus)

Branky: 2. Yaroshenko, 52. Bodlák (pen.), 83. Pažout

Žluté karty: 3:2

Rozhodčí: Schmeiser Marek, Šimek, Papežík

Diváků: 150

Průběh utkání: K sedmnáctému kolu Divize C zavítal Letohrad do Benátek nad Jizerou. Bohužel výsledkově se mu nezadařilo a stejně jako v minulém střetnutí odjížděl bez bodu. Už ve druhé minutě domácí potrestali zaváhání letohradské obrany a po dlouhém nákopu se po souboji Kaila s benátským Mackem dostal k odraženému míči Yaroshenko a otevřel skóre zápasu, 1:0. Letohrad v prvním poločase byl sice opticky více na míči, ale vážnější ohrožení branky domácích to nepřineslo. Jednou to zkoušel Veselý po šikovném uvolnění ve vápně, ale mířil nad. Pak také ke konci poločasu na zadní tyči Kabourek, ale ani jeho střela nemířila přesně. Chvíli po začátku druhého poločasu opět udeřili domácí. Po dlouhém autu do vápna se jeden z domácích hráčů sesunul k zemi a sudí Schmeiser nařídil pokutový kop. Ten proměnil Bodlák, 2:0. V 83. minutě Benátky přidali ještě jeden gól, to když po zisku míče ve středu pole vyslali do úniku Pažouta, který mířil přesně, 3:0.

Aleš Majvald – hodnocení trenéra: Úvod utkání nám nevyšel, když jsme inkasovali lacinou branku už po minutě a půl. Musím kluky pochválit jak zareagovali a myslím, že do konce poločasu jsme byli domácím minimálně vyrovnaným soupeřem. O osudu utkání rozhodl začátek druhé půle, kdy nám Benátky vstřelili druhou branku z pokutového kopu, který viděl asi jen hlavní rozhodčí. V dalším průběhu zápasu jsme se snažili o snížení, ale domácí si utkání zkušeně pohlídali. Dostali jsme od Benátek lekci z produktivity a nezbývá nám než zvládnout další domácí utkání.


  • Jan Hiller #7

  • René Macek #6

  • Jan Janůj #22

  • Adam Nágl #20

  • Jiří Kadlec #12