FK LETOHRAD – FK Turnov 2 : 3 (0 : 2)

Letohrad: Martinovský – Veselý (46. Počtýnský), Lorenc, Kabourek, Kail, Šplíchal (71. Chládek), Zbudil (77. Netolický), Nágl, Štěpán, Macek, Faltus (77. Hiller)

Turnov: Franc – Peuker, Chládek (56. Tobiáš), Provazník, Beníšek, Havel (69. Marek), Prokopec (89. Břenek), Petržilka, Horák, Šťovíček, Svoboda

**Branky: ** 52., 65. Faltus  – 13., 80. Beníšek, 21. Havel

Žluté karty: 3:1

**Rozhodčí: ** Fišer Pavel, Erlebach, Klečka

**Diváků: ** 110

Průběh utkání: I do třetice se Letohradským nepodařilo bodovat a přenechat tak plný zisk bodů hostům z Turnova. Byli to právě hosté, kteří šli do vedení už ve 13. minutě zásluhou Beníška, který po několika nahrávkách a soubojích mířil přesně ke vzdálenější tyči. O osm minut později přidal po dlouhém autu a nedůrazu domácí obrany druhý gól Turnova Havel. Letohrad se sice v prvním poločasu párkrát do zakončení dostal, ale jeho pokusy buď nebyly dostatečně přesné, nebo razantní. Druhý poločas začali lépe domácí, když Šplíchalův dlouhý balón prodloužil Kabourek na unikajícího Faltuse, který střelou mezi nohy France snižoval na 1:2. V 65. minutě bylo srovnáno. Lorenc z pravé strany přetáhl centr až daleko k hranici vápna, kde ho ještě stihl Kabourek. Ten následně na malé vápno naservíroval míč Faltusovi, který podruhé prostřelil France, 2:2. Bohužel v osmdesáté minutě si Letohrad nepohlídal levou stranu, ze které si to do vápna namířil Šťovíček, tam v souboji s Mackem padl a byla nařízena penalta, kterou proměnil Beníšek a stanovil tak konečnou podobu výsledku, 2:3.

Aleš Majvald – hodnocení trenéra: Úvod utkání jsme měli zápas pod kontrolou, ale první situace, kdy nás Turnov přehrál ve středu, hřiště skončila brankou. Chvíli potom jsme špatně vyřešili autové vhazování a prohrávali jsme o dvě branky. To nás na chvíli vykolejilo, ale postupem času jsme hosty zatlačili, ale bohužel bez brankového efektu. Začátek druhé půle nám vyšel a podařilo se nám relativně brzy vyrovnat, ale místo otočení skóre, ke kterému jsme měli dobře nakročeno, jsme v závěru udělali taktickou chybu a z hodně sporné penalty jsme inkasovali. Pro nás je to podle mě opět krutá porážka, ale i to k fotbalu patří a já týmu věřím, že se situace brzy obrátí a my budeme úspěšní.


  • Adam Nágl #20

  • David Knespl #19

  • Ondřej Kail #4

  • Aleš Zbudil #9

  • Jan Hiller #7