TJ Velké Hamry – FK LETOHRAD 2 : 1 (0 : 0)

Velké Hamry: Klement – Váňa, Štěpánek M. (89. Vosecký), Černý (90. Kozák), Munzar, Štěpánek O., Javůrek, Šohaj (73. Rudolf), Krejčík, Žitka, Linka

Letohrad: Janůj – Netolický (46. Chládek), Lorenc (76. Hiller), Kabourek (68. Počtýnský), Kail, Šplíchal, Jiřánek, Nágl, Štěpán, Macek, Faltus (76. Zbudil)

Branky: 56. Černý, 91. Vosecký  – 73. Počtýnský

Žluté karty: 2:4

Rozhodčí: Stieber Filip, Rychtár, Svoboda

Diváků: 120

Průběh utkání:

K neobvykle brzkému rannímu výkopu dorazil Letohrad do Velkých Hamrů, kde velkým společným soupeřem obou mužstev byl silně podmáčený terén. Domácí si zejména v prvním poločase se ztíženými podmínkami poradili lépe a byli více nebezpeční, zejména po centrech. V druhém poločase se Letohradu povedlo více otupit hrozící centry Hamrů, ale paradoxně po jednom z nich šli domácí do vedení, když po přetaženém centru z pravé strany vracel Krejčík míč před bránu, kde ho pohotově dostal do sítě Černý, 1:0. Letohradu se podařilo skóre srovnat a to zásluhou Počtýnského v 73. minutě, když na přední tyči stihl předskočit domácího brankáře Klementa a zužitkovat tak Lorencovu příhru, 1:1. Chvíli po svém příchodu na hřiště mohl strhnout vedení na stranu hostů Zbudil, ale v dobré pozici mu kvalitní zakončení nedovolil terén. Na začátku nastavení si však vzali domácí vedení zpět. Střílenou přihrávku z levé strany usměrnil ve skluzu za záda Janůje střídající Vosecký, 2:1. Poslední nastavené minuty si už domácí pohlídali a mohli se začít radovat z plného zisku bodů.

Aleš Majvald – hodnocení trenéra Náš plán do utkání byl aktivní pozorná obrana a že budeme vyrážet do rychlých protiútoků. To se nám v úvodu utkání dařilo, ale všechny situace, kdy jsme v dobrých prostorech získali míče jsme neřešili kvalitně a postupem času nás domácí zatlačili hodně hluboko a byli jsme rádi, že jsme poločas přežili bez obdržené branky. Druhá půle už byla vyrovnanější, ale po jednom z centru jsme inkasovali první branku. Kluci už po několikáté ukázali charakter, podařilo se nám vyrovnat a navíc měl Zbůďa na noze velkou šanci. Fotbal nám bohužel, ale ukázal svou krutou tvář a v 91. minutě jsme dostali branku. My teď musíme zvednout hlavu, v týdnu dobře potrénovat a v sobotu zvládnout domácí utkání.


  • Aleš Zbudil #9

  • Jiří Kadlec #12

  • Milan Linhart #18

  • Matouš Brabec #17

  • René Macek #6