FK Letohrad – FK Brandýs nad Labem 5 : 4 (3 : 2)

Letohrad: Janůj – Lorenc, Kabourek (90+4. Kadlec), Šplíchal, Zbudil (90+4. Veselý), Nágl, Štěpán, Macek, Faltus (90. Počtýnský), Hiller (56. Chládek), Jiřánek

Brandýs: Karmazín – Malák, Studecký, Stross Michal (55. Nykodým), Baloun, Svoboda (63. Plucha), Bárta, Folwarczny, Majer (46. Dosoudil), Šmejkal, Fabian (67. Stross Jan)

Branky: 27. 90+1. Kabourek, 36. Zbudil, 44. Hiler, 52. Faltus  – 7., 43., 88., Folwarczny, 90+2. Šmejkal

Žluté karty: 5:0

Rozhodčí: Linhart Martin, Mrkáček, Šůma

Diváků: 150

Průběh utkání: Poslední dubnovou sobotu přivítal Letohrad na svém hřišti celek FK Brandýs nad Labem. Z devíti gólového utkání i po bláznivém závěru se z výhry mohli radovat domácí a připsat si tak veledůležité tři body. Úvod zápasu patřil hostům, kteří svůj počáteční tlak přetavili v branku už v 7. minutě, když se z trestného kopu za půlkruhem nádherně trefil kapitán hostů Folwarczny, 0:1. Domácí začali srovnávat hru až po čtvrt hodině hry. Vyústěním byl ve 27. minutě dlouhý balón Zbudila na Kabourka, který se díky své rychlosti dostal před Maláka, na vápně ještě zasekl a přesnou střelou k tyči srovnal, 1:1. Ve 36. minutě šli domácí dovedení, když po rohu hostů zakončoval ukázkový brejk Zbudil technickou střelou k levé tyči, 2:1. K vyrovnání došlo z penalty, kterou si vzal na starosti znovu kapitán Folwarczny, 2:2. To však do poločasu nebylo ještě vše. Ve 44. minutě našel Macek dlouhým míčem na hranici vápna Hillera, který se hlavou prosadil nad Strossem M., tak šikovně, že jeho oblouček zapadl i za gólmana Karmazína, 3:2. Druhý poločas vyzněl lépe pro domácí, to když v 52. minutě servíroval z levé strany prudký přízemní centr Kabourek, který na zadní tyči přesně zakončoval Faltus a poslal tak Letohrad do dvoubrankového vedení, 4:2. Brandýs se snažil korigovat skóre, ale k vážnému ohrožení branky se nemohl dlouho dostat, až v 88. minutě se skluzem na malém vápně prosadil po centru zprava kdo jiný než hostující kapitán Folwarczny, 4:3. Než se však hosté mohli vrhnout na závěrečný tlak, vyslal domácí Chládek středem Kabourka, který z vápna nedal brankáři šanci a skóroval, 5:3. Zdálo se, že je o výsledku rozhodnuto. Brandýs však ještě stihl o minutu později vstřelit čtvrtý gól, kterým sice zdramatizoval poslední vteřiny zápasu, ale na zisk bodu nestačil.

Aleš Majvald – hodnocení trenéra: Úvod zápasu nám nevyšel a Brandýs ukázal, že jeho jarní výsledky nejsou náhodné. Bohužel přišel i trest v podobě obdržené branky. Postupem času se ale hra srovnala a i my jsme byli nebezpeční a podařilo se nám otočit výsledek na naši stranu. Soupeř vyrovnal na 2:2 ze sporné penalty a pak přišel podle mě rozhodující okamžik celého utkání, kdy se nám podařilo hned z rozehrávky vstřelit branku na 3:2. Když se nám v úvodu druhé půle podařilo zvýšit náskok na 4:2 a soupeře jsme nepouštěli do šancí, tak jsme věřili v poklidný závěr. Opak se stal pravdou a nastavení bylo o nervy trenérů, ale fanoušci se asi bavili. Naštěstí jsme utkání zvládli, ale v naši hře bylo spoustu věcí, na kterých musíme dál pracovat.


  • David Knespl #19

  • Petr Václavek #15

  • Dominik Chládek #8

  • Matouš Brabec #17

  • Adam Nágl #20