FK Letohrad – MFK Chrudim B 1 : 2 (1 : 2)

Letohrad: Janůj – Kabourek, Šplíchal (69. Hiller), Zbudil (81. Netolický), Veselý (46. Lorenc), Nágl, Štěpán, Macek, Faltus (81. Chládek), Šponar, Jiřánek (69. Kail)

Chrudim: Mach – Sedlák, Dostálek (85. Zrůst), Straka (69. Zvolánek), Sotomík (85. Brychnáč), Bauer, Žalud (74. Hruška), Jančura (74. Holub), Holeček, Vácha, Jedlička

Branky: 35. Kabourek  – 10. Jedlička, 25. Sotomík

Žluté karty: 1:2

Rozhodčí: Depeš Michal, Schmeiser, Braun

Diváků: 120

Průběh utkání: V dohrávaném 22. kole Divize C přijela do Letohradu Chrudim B. A i když první minuty patřili spíše domácím, byli to právě oni, kdo inkasoval jako první už v desáté minutě. Po zaváhání ve středu hřiště postupovali hosté v přečíslení tři na dva k brance Letohradu, ve vápně pak pálil Straka, jehož střelu dokázal ještě Janůj vyrazit, ale na dorážku Jedličky už byl krátký, 0:1. O patnáct minut bylo ještě hůř. Hostům se podařilo po autovém vhazování na vlastní půli jít opět do přečíslení, tentokrát dva na jednoho, čehož ve vápně využil Sotomík a technickou střelou na vzdálenější tyč nedal brankáři šanci, 0:2. Letohradu se stejně jako v minulém kole podařilo ještě do poločasu snížit a to ve 35. minutě zásluhou Kabourka, který po přihrávce Faltuse z malého vápna podstřelil brankáře Macha, 1:2. Ve druhém poločase se ještě Chrudim dostala do pár slibných příležitostí, ale žádnou z nich už neproměnila. Stejně tak i Letohrad, který se tlačil do vyrovnání, ale i jeho snaha končila na rukavicích gólmana Macha nebo pozorné obraně hostů.

Aleš Majvald – hodnocení trenéra: I když byl soupeř solidně posílen, tak je pro mě náš výkon zklamání. Podle mých představ bylo jen prvních deset minut a po obdržené brance už jsme vypadli z role. Nemůžeme si myslet, že budeme donekonečna otáčet špatně rozehrané zápasy. V naší hře bylo hodně zbytečných ztrát a hlavně jsme špatně reagovali po ztrátě míče. My teď musíme zvednout hlavu a zvládnout sobotní domácí zápas.


  • Jan Hiller #7

  • Tomáš Kabourek #11

  • Ondřej Kail #4

  • Jan Janůj #22

  • Matouš Brabec #17