14.kolo Krajského přeboru mladších přípravek v Letohradě

Soupeři : FK Pardubice, Spartak Choceň

Hráno zápas 2×22 min

Sestava A Tom Strnad, Mikyska Tobiáš (druhý zápas – druhý poločas), Maty Pirkl, Kuba Halbrštát, Oliver Křivohlávek, Eliáš Adamec, Fanda Kaška, Šimon Zářecký (druhý zápas – první poločas)

**Sestava B **: Lojzík Frydrych, Fanda Douša, Šimon Zářecký, Kryštof Kubelka, Pavel Jerry Géring, Kristyán Adolf, Mikyska Tobiáš, Vojta Václavek

FK Letohrad A – FK Pardubice 4 : 16

branky: 2× Strnad, 2× Kaška

FK Letohrad A – Spartak Choceň 11 : 4

branky: 5× Strnad, 3× Pirkl, Mikyska, Halbrštát, Kaška

FK Letohrad B  – FK Pardubice 16 : 12

branky: 5× Václavek, 4× Frydrych, 3× Zářecký, 2× Douša, Kubelka, Géring

FK Letohrad B – Spartak Choceň 6 : 10

branky: 2× Kubelka, 2× Zářecký, Frydrych, Václavek

LETOHRAD A –

Poslední kolo krajského přeboru přípravek před finálovým turnajem v Chocni jsme sehráli na domácím hřišti. Účast našich hráčů z minulých turnajů nás doslova namlsala, a tak jsme se těšili, že na domácí půdě ukážeme svým příznivcům pěkný fotbal a také nějakou tu výhru. Bohužel, po tomto opojení z minulých víkendů přišlo kruté vystřízlivění v podobě velice slabé účasti. Čekaly nás pouze 2 zápasy, ale za to každý 2× 22 minut. Při takto dlouhém zápase nemít hráče na střídání, v našem případě pouze jeden hráč na střídání, je doslova smrtelné. Na jednoho hráče v poli to vychází v průměru 35 odehraných minut na 1 zápas.

První zápas proti Pardubicím toto doslova potvrdil. Kluci se nijak soupeře nezalekli a polovinu prvního poločasu byli vyrovnaným soupeřem a Pardubice do ničeho velkého nepoušteli. Bohužel, v druhé části první půle nám ale síly došly. A to doslova. Pardubice byly najednou všude, protože střídali kompletní 4ky a tak skóre začalo rychle narůstat. S únavou se také začaly kupit chyby v rozehrávce, obsazování hráčů a celkově šel výkon dolů. Kluci se snažili jak to šlo, ale ze zápasem nešlo nic udělat. Povzbuzením byly alespoň 4 hezké góly Tomáše a Fandy. Góly si rozdělili rovnoměrně. A to ještě nebylo vše. Zápas nedochytal Oliver, kterého píchlo v třísle a musel střídat. Na klucích byla po zápase frustrace viditelná

Před druhým zápasem se podařilo alespoň trochu zregenerovat a přeskupit síly. S vědomím, že již byli 3 hráči na lavičce, se přeci jenom jde hrát mnohem lépe. Zápas proti Chocni se ze začátku velice podobal tomu prvnímu. Hra se přelévala ze strany na stranu a byli jsme ze začátku i nebezpečnější, což jsme potvrdili 1. vstřeleným gólem. Poté se hra vyrovnala a soupeř začal zvyšovat tempo. Dostali jsem se pod tlak a soupeř toho využil a rychle otočil vývoj zápasu. Při skóre 3:1 to již vypadalo, že se bude opakovat vývoj z prvního zápasu, kdy nám došly síly. Díky tomu, že tentokrát jsme mohli lépe střídat se ale tak nestalo. Jak se ukázalo, tak oporám týmu zbývalo ještě dost sil na zvrat v utkání a tak přeřadily na vyšší výkonnostní stupeň Tomu Choceň absolutně nebyla schopná odolat a naši borci začali sázet gól za gólem. Tentokrát totálně odpadl soupeř Na konečném skóre 11:4 se nejvíce podíleli Tom s 5-ti brankami a Maty Pirkl hattrickem. Další góly přidal Kuba Halbrštát, Fanda a Tobík. Skóre mohlo být ještě mnohem vyšší, kdyby kluci proměnili další mnohé šance, které jsme měli. Tým předvedl velmi bojovného ducha a výhru si zasloužil.

Tak jsme nakonec na domácím hřišti svým fanouškům mohli poděkovat výhrou a krásným výkonem.

LETOHRAD B – Poslední turnaj sezóny jsme odehráli na domácím hřišti v Letohradě. Náš první soupeř byl z krajského města Pardubice. Zápas, bohatý na góly, se musel velmi líbit rodičům i divákům. Naše vítězství s konečným výsledkem 16:12 bylo zasloužené. Druhý, vyrovnaný zápas s týmem z Chocně, bohužel, prohráváme 4:8. Tento turnaj se velmi povedl všem našim brankářům, kteří se vystřídali v naší bráně. V každém zápase se proti nim kopala penalta, kterou naši brankáři chytili (Tobiáš a Lojzík). Škoda, že jsme na domácím turnaji neměli více hráčů na střídání. Soupeře bychom daleko více potrápili a třeba i vstřelili více gólů. Tímto bychom chtěli všechny letohradské hráče velmi pochválit!!!! Tento turnaj se organizačně i herně velmi povedl. Všem fanouškům a rodičům mockrát děkujeme za povzbuzování a pomoc při úklidu hřiště.

Děkujeme. Mikyska J. / Pirkl M. / Peřina M.