13.kolo Krajského přeboru mladších přípravek

Soupeři : TJ Jiskra Ústí nad Orlicí /TJ Sokol Libchavy, FC Hlinsko, SK Polička.

Hráno zápas 2×15 min

Sestava A : Tom Strnad, Maty Pirkl, Kuba Halbrštát, Oliver Křivohlávek, Adam Bartoš (první poločas- třetí zápas), Matěj Bartoš, Váša Skalický, Kuba Jánský, Eliáš Adamec, Kryštof Kubelka.

Sestava B : Tobiáš Mikyska, Adam Bartoš, Lojzík Frydrych, Fanda Douša, Šimon Zářecký, Kristy Kosková, Kryštof Kubelka (první poločas – třetí zápas), Vojta Václavek, Pavel Jerry Géring, Kristyán Adolf.

FK Letohrad A – TJ Jiskra Ústí nad Orlicí/Libchavy 1 : 13

branky: Pirkl

FK Letohrad A  – SK Polička 4 : 10

branky: Halbrštát, Strnad, Křivohlávek, Pirkl

FK Letohrad A  – FC Hlinsko 1 : 11

branky: Křivohlávek

FK Letohrad B  – TJ Jiskra Ústí nad Orlicí 4 : 8

branky: Frydrych, Douša, Adam Bartoš, Géring

FK Letohrad B  – SK Polička 12 : 2

branky: 4× Géring, Frydrych, 2× Douša, 2× Zářecký, 2× Adam Bartoš, Václavek

FK Letohrad B  – FC Hlinsko 7 : 7

branky: Kubelka, Frydrych, 2× Zářecký, Václavek, 2× Adam Bartoš

LETOHRAD A: Turnaj mladších přípravek v sobotu zavítal do Ústí nad Orlicí. Hned na začátek se dnes bude chválit, a to jak rodiče, tak i samotné děti a to za skvělou účast, která nám opět umožnila střídat celé 4-ky. Oproti minulým víkendům nás čekaly 3 zápasy, ale kratší hrací doba. Jako první se borcům z Letohradu postavilo domácí Ústí. Již na první pohled byla patrná výšková převaha hráčů Ústí. Už od počátečního hvizdu byla patrná i herní převaha domácích. Skóre rychle narůstalo a bohužel se nedařilo nijak chuť domácích po gólech zastavit. Našim hráčům chyběl hlavně lepší pohyb a bojovnost v soubojích. Alespoň jeden čestný úspěch zaznamenal za Letohrad Maty Pirkl, který díky velké bojovnosti získal balón a již se o něj nenechal připravit a střelou do horní poloviny brány nedal brankáři šanci. Škoda, že takovýchto momentů bylo v tomto zápase velmi málo. Konečný výsledek 13:1. Druhý zápas proti Poličce byl opět soubojem s výškovou převahou soupeře. Začátek zápasu ale nebyl z naší strany tak špatný jako proti Ústí. Dlouho se v prvním poločase dařilo hrát vyrovnanou partii, ale pak bohužel opět začal dominovat soupeř. Ztráta pohybu, koncentrace a bojovnosti znamenaly rychlé navyšování skóre ve prospěch soupeře. Oproti prvnímu zápasu se nám ale podařilo vícekrát vystrčit růžky a alespoň 4-mi góly korigovat na konečných 10:4. Trefili se Tom, Kuba Halbrštát, Oliver a Maty Pirkl. Této prohry byla asi největší škoda, protože soupeř byl hratelný. Poslední zápas byl s týmem Hlinska a i zde bylo jasné že nebudeme mít výškovou převahu. Bohužel, nebylo nám dnes přáno se poměřit se soupeřem na stejné úrovni. Toto ale evidentně náš tým spíše naopak nabudilo a proti asi dnes nejsilnějšímu soupeři předvedli kluci hezký bojovný výkon. Výška a také síla soupeře byla hodně znát. Hned první tvrdou střelou vyvrátil soupeř zápěstí brankáři Kubovi Halbrštátovi a tak ho musel nahradit druhý Kuba Jánský. Kuba se v bráně nezalekl množství šancí soupeře a tvrdosti jeho střel a předváděl fantastický výkon. Skóre sice rychle narůstalo ale díky Kubovi se zastavilo pouze na 11 gólech. Čestný úspěch po závaru před brankou soupeře zaznamenal pohotovou střelou Oliver. Hezký a bojovný výkon oproti o hlavu vyšším soupeřům předvedl v obraně také Matěj Bartoš. Do posledního kola nám nezbývá než se pokusit poučit ze stále se opakujících chyb a hlavně co nejvíce dětem navrátit po 3 porážkách elán do dalších bojů. Je to jen hra. Ještě jednou děkujeme Všem rodičům za podporu dětí na hřišti a dětem za skvělou účast a těšíme se na další zápasy tentokrát na domácím hřišti.

LETOHRAD B – Povedený a herně vyrovnaný turnaj v Ústí nad Orlicí. S domácím týmem jsme sice prohráli 8:4, ale druhý zápas s Poličkou jsme už na hřišti dominovali a odcházíme s jasnou výhrou 12:2. V našem posledním utkání s týmem z Hlinska jsme o poločase prohrávali už 6:2, ale ve druhém poločase se ukázala síla týmu a naši urputnou bojovností výsledek vyrovnáváme na konečných 7:7. Chceme tímto poděkovat všem rodičům a fanouškům za podporu, pomoc a povzbuzování na turnaji. Budeme se těšit na poslední turnaj sezony v neděli 29.5. u nás v Letohradě od 9:00 hod. Tímto zveme všechny příznivce letohradského fotbalu.

Děkujeme. Mikyska J. /Pirkl M. / Peřina M.