1.kolo Krajského přeboru mladších přípravek v Letohradě

Soupeři : TJ Svitavy , MFK Chrudim , Ústí/Libchavy

Sestava 1 : Tom Strnad, Tobi Mikyska, Kuba Jánský, Adam Bartoš, Šimon Zářecký, Kristy Kosková, Eli Adamec, Lojzík Frydrych, Oscar Novotný.

Sestava 2 : Vojta Václavek, Bruno Baláš, Sebík Dušek, Filip Krejsa, Honza Malínek, Domča Šubrt, Matěj Prachař, Maty Wendl, Netík Richtr.

FK Letohrad 1 – MFK Chrudim 11 : 4

branky: 5× Strnad, Bartoš, Adamec , Mikyska, 2× Novotný , Frydrych .

FK Letohrad 1 – TJ Svitavy 4 : 6

branky: Frydrych , Bartoš , 2× Strnad .

FK Letohrad 1  – Ústí n. Orlicí 1 : 5

branky: Strnad.

FK Letohrad B – MFK Chrudim 3 : 15

branky: 2× Baláš, Malínek.

FK Letohrad B  – TJ Svitavy 15 : 4

branky: 3× Václavek, Šubrt, 2× Richtr, 2× Malínek, 2× Dušek, Prachař a 4× Baláš.

FK Letohrad B  – Ústí n. Orlicí 6 : 7

branky: Baláš, Šubrt, Prachař, 3× Václavek.

LETOHRAD 1 Za krásného sobotního dopoledne jsme nastoupili k prvnímu turnaji letošní sezóny a hned jsme měli možnost předvést se na domácí půdě. Milí fotbalisté, trenéři a fanoušci, hurá do školy a taky na fotbal. Opět nám začala nová sezóna turnajů, děti obuli kopačky a vyběhli s nadšením na trávník. Účast byla velká a bylo se na co dívat, padaly góly do sítí na obou stranách a je už znát lepší souhra v týmech. Jen tak dál. Bylo to pěkné sobotní dopoledne, počasí nám přálo a další sobotu se zase potkáme na zelené trávě.

LETOHRAD 2 Pro většinu našeho týmu, složeného z hráčů ročníku 2015, to byly premiérové zápasy v kategorii mladší přípravky, ale nikdo z borců se soupeřů nezalekl a všichni předvedli bojovné výkony. V úplně první zápase nové sezóny nás prověřil soupeř z ranku těch nejtěžších, a to Chrudim. Vstup do zápasu jsme měli parádní, kdy po pár minutách jsme vedli 1:0, ale poté se projevila síla Chrudimi naplno. Je pravda, že většinu gólů zařídil jeden hráč týmu, ale bohužel jsme nebyli schopní si ho pohlídat, a tak zápas skončil prohrou 3:15. Góly našeho týmu vstřelili 2× Bruno Baláš a 1× Honzík Malínek. Jako by nás předchozí prohra zdravě naštvala, vstoupili jsme do druhého utkání proti Svitavám jako uragán. A sázeli jeden gól za druhým. V tomto zápase jsme celou dobu dominovali a branky, které jsme dostali byli spíše nesoustředěností brankáře, který nebyl do hry dostatečně zapojený než tím, že by si soupeř vytvořil nějaký tlak nebo akci. Zápas tedy skončil naší výhrou 15:4 a o naše góly se postarali 3× Vojta Václavek, 1× Domča Šubrt, 2× Netík Richtr, 2× Honzík Malínek, 2× Sebík Dušek, 1× Maty Prachař a 4× Bruno Baláš. Poslední zápas, který jsme odehráli proti Ústí musel být divácky velmi atraktivní. Skóre se přelévalo ze strany na stranu, kdy Ústí vedlo, my jsme dotahovali, pak jsme vedli my, Ústí muselo zabrat, a nakonec, možná k naší smůle nebo spíše lajdáckosti v obraně, jsme chvíli před koncem dostali od Ústí vítězný gól. Bohužel předchozí vítězný zápas nám paradoxně uškodil v tom, že si teď opět chtěl každý dát branku, a tak jsme hráli kompletně bez obrany. Zápas jsme nakonec prohráli 6:7 a góly vstřelili 1× Bruno Baláš, 1× Domča Šubrt, 1× Maty Prachař a 3× Vojta Václavek.

Všichni naši hráči za tento turnaj zaslouží velkou pochvalu a rodiče a příznivci letohradského fotbalu poděkování za podporu !!!! Další turnaj odehrajeme v sobotu 10.9.2022 v Pardubicích (náš první zápas začíná v 9:40h).

Děkujeme. Mikyska J. / Frydrych J. / Šubrt F.