3.kolo Krajského přeboru mladších přípravek v Žamberku

Soupeři : 1.FC Žamberk, FK Spartak Choceň, SKP Slovan Moravská Třebová.

Hráno zápas 2×15 min

Sestava 2 : Tom Strnad, Adam Bartoš, Lojzík Frydrych, Tobik Mikyska, Šimon Zářecký, Štěpán Stejskal, Sára Malínková.

Sestava 1 : Sebík Dušek, Filip Krejsa, Honza Malínek, Domča Šubrt, Matěj Prachař, Bruno Baláš, Maty Wendl.

FK Letohrad 2 – FK Choceň 7 : 3

branky: Strnad, 2× Zářecký, 4× Frydrych

FK Letohrad 2 – 1.FC Žamberk 0 : 5

FK Letohrad 2  – SKP Moravská Třebová 2 : 6

branky: Strnad, Stejskal Š.

FK Letohrad 1 – FK Choceň 1 : 7

branky: Baláš

FK Letohrad 1  – 1.FC Žamberk 1 : 5

branky: Dušek

FK Letohrad 1  – SKP Moravská Třebová 3 : 3

branky: Baláš , 2× Malínek

Sedm statečných v Žamberku

Pro malý počet hráčů starší přípravky jsme zapůjčili tři statečné hráče, kterým moc děkujeme a zaslouží si velkou pochvalu: Vojta Václavek, Netík Richtr a Pavel Jerry Géring.

**LETOHRAD 2 ** Nedělní předpověď se vyplnila a Žamberk přivítal malé fotbalisty do uplakaného počasí, které je bohužel provázelo až do jeho samotného závěru. I přes nevlídnost počasí se utkání zúčastnily všechny týmy. Letohradské borce, kvůli omezenému počtu dětí, doplnily nové dvě posily, které prošly jedním tréninkem. Některé z dětí hrály v takových podmínkách prvně a všechna čest jejich bojovnosti a vytrvalosti. Díky trenérům a rodičům za jejich doprovod a podporu.

LETOHRAD 1 Byla neděle 18. září. Probudili jsme se do deštivého studeného rána. Fuj – počasí, že bys ani psa nevyhnal. Aspoň tedy našeho psa jsem ušetřil ranní procházky mezi kapkami deště a nechal jsem ho v klidu dřímat v garáži. Jenže s dětmi nemá nikdo slitování. Jednou je člověk fotbalista, tak ho nějaký ten nečásek nesmí rozhodit. A navíc děti to tak nějak neřeší. Ale my, rodiče, jsme každých 10 minut kontrolovali mobily, jestli nepřijde zpráva o zrušení turnaje. Nepřišla. Dozvěděli jsme se jen, že turnaj může být zrušen jen pořadateli a to pouze v případě nezpůsobilého terénu nebo po domluvě s vedením soutěží. No, nedalo se nic dělat. Vyrazili jsme do Žamberka

Cestou se protrhla oblaka. Stěrače nestíhají. Ale jedeme. V Žamberku nás čekalo nemilé překvapení. Hrací plocha byla v perfektním stavu. Hernajs. Jak to jen dělají, že ten trávník pojme tolik vody? Kdyby aspoň nebyla taková zima. V přeplněné šatně probíhá strategické rozhodování. Je lepší děti obléknout do termoprádla? Co všechno navléknout pod dres? Co na dres? Co bude, až skončí první zápas? Budou mít ještě něco suchého. Rodiče brblají: „Turnaj by se měl zrušit“ nebo „To zas budou rýmičky, teploty, …“. Nedá se nic dělat. Drsný pořadatel v gumákách signalizuje, že zápas za chvilku začne. Jdeme na to.

Prvním soupeřem byl tým Chocně. Moc detailů si nepamatuji. V jedné ruce jsem držel deštník, v druhé suché bundy pro kluky a vždy jsem se snažil střídající hráče zakrýt a aspoň trochu zahřát. Do toho blázince ještě začal foukat studený vítr, takže zjišťuji, že jsem vlastní oblečení značně podcenil. Trenér Filip, jako správný vůdce, nedbá na slotu, zahazuje deštník a ujímá se hecovat kluky k maximálním výkonům. Vyplatilo se. Bruno obešel tři obránce a zavěsil. Vedeme 1:0 Pak už, bohužel, skóroval jen soupeř. I když naši kluci statečně bránili, tak jsme dostali 7 fíků, tzn. konečný výsledek 1:7.

Zahnali jsme kluky do šatny s nadějí, že se trochu ohřejí. V promoklém oblečení se to moc nedařilo. Svačina pomohla udržovat pozitivní atmosféru. Nikdo už nebrblal. Panovalo všeobecné smíření se situací. Nakonec pořadatelé nebyli takoví drsňáci, jak se na první pohled zdáli. Rozhodli o zkrácení hrací doby na jeden poločas. Fajn. Po přestávce nás čekal tým domácích, tzn. Žamberk. Počasí se nelepší. Kluci to berou s úsměvem. Rodiče drkotají zubama. Opět probíhala podobná akce jako v prvním zápase se zahříváním střídajících hráčů a jejich krytí před deštěm. Hráči a hráčky Žamberka vytvořili neustálý tlak na naši branku. Kluci se bránili statečně. I tak několik ušmudlaných střel zapadlo do naší branky. Jediný náš střelec, Sebík, dokázal pokořit žambereckého brankáře. Stav zápasu: 1:7.

V rychlém sledu, bez pauzy, následoval zápas s Moravskou Třebovou. Aspoň že už přestalo pršet. Zuby ale cvakají dál. Utkání bylo velmi vyrovnané a útočné akce se přelévaly z jedné strany na druhou. Dvakrát ukázal své umění Honzík, který utekl soupeřům přes celé hřiště a krásně skóroval. Jednou se blýskl parádním gólem Bruno. Hra se přiostřila a došlo i k několika faulům. Po jedné takové situaci, kdy soupeři kopali trestný kop, se míče ujal pravděpodobně mladý „Panenka“, který parádním dloubákem překonal našeho gólmana Filipa. Na jeho obranu. To by nechytil ani Petr Čech. Exekutor naštěstí zapomněl počkat na hvizd rozhodčího, takže se trestňák opakoval. Druhý jedovatý pokus skončil na tyči naší branky. Pár minut před koncem jsme hájili těsné vedení 3:2. Pak ale přišel závar před naší brankou. Brankář střelu vykopl kolenem nad hlavy a Bruno ve snaze zachránit situaci zavěsil parádní střelou pod víko do vlastní branky. Stav zápasu: 3:3.

Turnaj skončil. Mraky se rozestoupily a vysvitlo sluníčko. Jak kruté a zároveň krásné dokáže počasí být. Našim sedmi statečným hochům patří velký díky za bojovnost a krásnou hru. Jmenovitě: Bruno, Sebík, Honzík, Matěj, Bart, Filip a Domča. Hoši děkujeme.

Děkujeme všem hráčům, hráčkám a rodičům za jejich pomoc i podporu a budeme se těšit příště. Další turnaj odehrajeme v sobotu 24.9.2022 v Lanškrouně (náš první zápas začíná v 9:40h). Odjezd AUTOBUSEM v 8.30h z parkoviště u stadionu. Děkujeme.

Mikyska / Malínková / Malínek / Krejsa