** 4.kolo Krajského přeboru mladších přípravek v Lanškrouně**

Soupeři : FO Lanškroun, FK Česká Třebová, MFK Chrudim.

Sestava 2 : Adam Bartoš, Lojzík Frydrych (první zápas – druhý a třetí zápas – starší přípravka), Tobik Mikyska, Šimon Zářecký, Sára Malínková, Vojta Václavek (první zápas ), Oskar Novotný, Kristy Kosková, Netík Richtr (druhý a třetí zápas ), Pavel Jerry Géring, Olí Křivohlávek (druhý a třetí zápas – první zápas – starší přípravka).

** Sestava 1 :** Sebik Dušek, Filip Krejsa, Honza Malínek, Domča Šubrt,
Bruno Baláš, Maty Wendl, Netík Richtr (první zápas), Sofča Kovářová,
Vojta Václavek (druhý a třetí zápas)

FK Letohrad 2 – FK Česká Třebová 1 : 13

branky: Kosková

FK Letohrad 2 – FO Lanškroun 2 : 5

branky: 2× Mikyska

FK Letohrad 2  – MFK Chrudim 1 : 9

branky: Bartoš

FK Letohrad 1 – FK Česká Třebová 0 : 6

FK Letohrad 1  – FO Lanškroun 8 : 6

branky: 6× Václavek, Šubrt, Malínek

FK Letohrad 1  – MFK Chrudim 0 : 11

LETOHRAD 2

První zápas mladší přípravky s Českou Třebovou se nesl v duchu ranního rozjímání našich hráčů. Od první minuty byla znát velká chuť třebovských hráčů i hráček a zaskočení našich. Soupeř se lehce dostával přes naše hráče. A proto tento duel skončil výsledkem 1:13. Jediným střelcem naší branky se stala Kiki Kosková. Druhý zápas s Lanškrounem vypadal mnohem nadějněji. Za oba poločasy si hráči vytvořili několik střel na bránu a šancí, bohužel neproměněných v náš prospěch. Letohradští se se spoluhráčem snažili bojovat, obsadit hráče a vytvářet tlak. Trenér střídal 4ky i brankáře, přesto se nepodařilo dovést tým k vítězství. Jediným střelcem, ale zato dvojnásobným, se stal Tobi Mikyska, který si tím spravil gólovou chuť a podtrhl tím svůj dobrý výkon. Tento zápas byl velmi vyrovnaný … škoda. Obávaná Chrudim, jako 3 soupeř, byla viditelně od počátku lepším celkem. Únava z předchozích zápasů, pravděpodobně i zaleknutí, vyvolala řadu letohradských chyb a někdy i snadných a laciných gólů soupeře. Špatné obsazování hráčů, neochota běhat a „jít do těla“ (= strčit do hráče), se promítla do konečného skóre 1:9. Jediným střelcem se stal Adam Bartoš, který si vyzkoušel post hráče v poli i v brance. A myslím si, že je na něm vidět velké zlepšení. Zapůjčení do starší přípravky i absence některých hráčů byla znát po celý turnaj. Každý den není posvícení. Chtěla bych popřát trenérům i hráčům, aby další výsledky byly úspěšnější a i větší motivací pro ně samotné. A aby polahodili i oko nás fanoušků. Na závěr bych chtěla vyzdvihnout snahy nové hráčky Sáry. Chuť bojovat o míč a být vidět, byla znatelná po všechny tři zápasy. Musíme pochválit všechny hráče i hráčky, kteří se snažili, každý podle svých možností.

LETOHRAD 1

Krajská soutěž v Lanškrouně. Tuto sobotu nám tentokrát relativně přálo počasí. Nepršelo a občas svítilo i sluníčko. Cesta autobusem ubíhala a když jsme přijížděli k fotbalovému hřišti, kde už plně probíhalo utkání, slyšeli jsme silácké řeči kluků jako „Co to je za brankáře? Toho obehraju raz dva! Koukej, jak chytá! To snad není možný! Tak těm dáme gólů, kolik budeme chtít“ atd. Takže panovala dobrá nálada. Po trochu chaotickém převlékání do dresů se šli kluci rozcvičit a pak začal první zápas s Českou Třebovou, kde to rozhodně nevypadalo na tu smršť gólů co si kluci mysleli. Spíš to vypadalo, že se teprve probouzí z nočního spánku. Ke střelbě na bránu se během celého zápasu dostal akorát 2× Bruno Baláš, ale bohužel netrefil. Jinak se nikdo neprosadil. I když soupeř zase nebyl, podle mě, tak výrazně lepší. Zde je hodně podržel brankář Fíla Krejsa. Jinak výsledek 0:6 by byl asi vyšší. Byla přestávka a šlo se do kabin na malé občerstvení. A také na důraznou domluvu trenéra, kterou si kluci zasloužili. Ale asi to pomohlo. Začal zápas s Lanškrounem a najednou jako kdyby kluci ožili. Důrazně si říkali o balón a nenechali hráče vydechnout. Také to bylo asi tím, že nám trenér do sestavy přidal Vojtu Václavka, který byl lídrem a hlavním střelcem gólů, a to kluky opravdu nakoplo. Hrálo se hodně přes něj a i po dvou nastřelených břevnech dal soupeři 6 gólů. Nesmím opomenout ani parádní gól z rohového kopu Domči Šubrta, u kterého nikdo neočekával, že půjde přímo do brány, a taky Honzy Malíka, který se dokázal také prosadit a dal další gól. Na to, že je to náš nejmladší hráč, jsou u něho vidět velké pokroky a chuť hrát. Jen tak dál! Hra byla hodně vyrovnaná, na každou naši gólovou střelu dokázal soupeř odpovědět. Ale ani tak se jim nepodařilo naše skóre dohnat a kluci zaslouženě vyhráli. Následovala malá přestávka a šlo se do posledního zápasu s favorizovanou Chrudimí. Kluci se opravdu hodně snažili, ale na tento tým se nedalo nijak vyzrát. Hlavně na jednoho jejich hráče, který byl o hlavu až 2 větší než většina našich kluků a byl hlavním rozdílovým střelcem všech gólů soupeře. Ale i přesto se Sebíkovi Duškovi, který ho „hlídal“, podařilo některé jeho šance zmařit A když už se nám občas podařilo dostat k soupeřově bráně, tak jsme nedokázali zakončit a byli jsme málo důrazní. Celkově byl soupeř herně lepší. Zápas sice skončil vysokou prohrou 0:11, ale myslím, že si to kluci hodně užili I když ve finále o výsledky tolik nešlo. Hlavně, že kluky fotbal baví a nesedí doma u počítače nebo televize. Bylo vidět že mají dobrou partu a dokáží se i hecovat mezi sebou. Byl to zážitek i pro mě, děkuji.

Děkujeme všem hráčům, hráčkám, rodičům a prarodičům za jejich pomoc i podporu.

Další turnaj odehrajeme v sobotu 1.10.2022 v Letohradě (náš první zápas začíná v 9:00h). Sraz na hřišti (dole u tribuny) v 8.30h. Děkujeme.

Mikyska / Kosková / Dušková