5.kolo Krajského přeboru mladších přípravek v Letohradě

Soupeři : FK Choceň, FK Pardubice

Hráno zápas 2×22 min

Sestava 2 : Adam Bartoš, Tobik Mikyska, Šimon Zářecký, Sára Malínková, Pavel Jerry Géring, Eli Adamec, Tom Strnad, Štěpán Stejskal, Kuba Jánský.

Sestava 1 : Sebík Dušek, Filip Krejsa, Honza Malínek, Domča Šubrt, Bruno Baláš, Maty Wendl, Netík Richtr, Sofie Kovářová, Matěj Prachař, Vojta Václavek.

FK Letohrad 2 – FK Choceň 10 : 5

branky: 5× Strnad, Adamec, Mikyska, 3× Géring

FK Letohrad 2 – FK Pardubice 14 : 5

branky: 4× Mikyska, 5× Strnad, 2× Bartoš, Adamec, Géring, Zářecký

FK Letohrad 1 – FK Choceň 1 : 13

branky: Malínek

FK Letohrad 1  – FK Pardubice 4 : 17

branky: 3× Václavek, Krejsa

**LETOHRAD 2 ** V polovině tohoto týdne byla předpověď na tuto sobotu strašidelná až hrozivá. Všichni jsme si hned připomněli hrozný turnaj v Žamberku. Naštěstí se vše úplně otočilo a na další náš turnaj u nás v Letohradě bylo vše ideální a velmi dobře připravené. První náš zápas s Chocní byla znát velká chuť hrát a poprat se se soupeřem o výsledek. Šli jsme vyhrát! Po velmi dobrém výkonu se nám to také povedlo. Vyhráli jsme 10 : 5. Velká pochvala všem byla namístě. O naše góly se podělili Jerry, Tobík, Tom a Eliáš. Všichni měli velkou motivaci a chuť do dalšího zápasu. Druhý zápas nás čekaly Pardubice. Bylo velké očekávání a možná i obavy, jak to dopadne a jestli kluci a Sára mají ještě dost sil a chuť bojovat jako v prvním zápase, protože tento soupeř je vždy velmi dobrý. Začátek zápasu se nám ale opravdu povedl a po prvních odehraných minutách už jsme vedli 2:0. Všechny pochyby byly pryč! Soupeře jsme přehráli a naše vítězství 14:5 bylo zasloužené. Naši střelci Tobík, Tom, Adam, Jerry, Šíma a Eliáš. Musíme všechny hráče a hráčku pochválit, jak to dnes zvládli odehrát. Bylo k vidění opravdu hodně povedených akcí i se spoustou adresných přihrávek.

LETOHRAD 1 V první říjnové sobotě se odehrál turnaj na domácí půdě v Letohradě. Od brzkého rána byla hustá mlha, která postupně zmizela a nebránilo nic ke hře. Poté nás místy hřálo i sluníčko. Hrálo se 2×22 minut. V kabině panuje ospalá, lehce zmatená nálada. Vyrážíme na rozcvičku. V 1. zápase se utkáme proti soupeři z Chocně. Soupeř vchází na hřiště s výškovou převahou a větším důrazem. My jsme prospali první poločas. Na to doplácíme tak, že Choceň vede o 8 branek Po domluvě trenéra jdou hráči do 2. poločasu odhodláni s tím něco udělat. Je vidět i slyšet energie domácích borců. Bruno Baláš pálí těsně vedle tyče. Náš gólman Fíla Krejsa rychlou a parádní přihrávkou přes celé hřiště posílá spoluhráče Honzu Malínka, který s přehledem uklízí míč do brány. Poslední naše akce, kdy Sebík Dušek důrazně vybojoval míč a peláší sám na bránu, ale bohužel mu míč odskočil. I přes tuto snahu a bojovnost nám stihla Choceň vstřelit další branky a tak prohráváme výsledkem 1:13. Do druhého zápasu nastupujeme proti Pardubicím. Ke střelbě na bránu se dostává 3× Vojta Václavek a Bruno Baláš, ale všechny tyto střely likviduje gólman. I přes tuto snahu doplácíme na nesoustředěnost, zbrklost v zakončení a slabý důraz. Z naší strany to moc šťastný poločas nebyl a inkasujeme 10 branek. Do druhého poločasu vstupujeme s ještě větším nasazením a odhodláním. První vstřelenou branku dává Vojta Václavek po úniku na bránu. Pardubice přidávají další 3 branky. O chvíli později ruka ve vápně – penalta. Domácí hráč Fíla Krejsa dává gól, 2:13. Po vybojovaných balónech spoluhráčů střílí Václavek další 2 branky. Soupeř v průběhu hry navyšuje skóre Pardubický tým byl herně lepší a tak odcházíme do sprch s vysokou porážkou. Je potřeba zapracovat na pohybu bez míče a větší aktivitě při zápase, obzvlášť v 1. poločase. Chválíme gólmany – 1. zápas Fíla Krejsa, 2. zápas Dominik Šubrt – za parádní zákroky i přes spoustu inkasovaných gólů celého týmu. Chválíme obzvlášť za druhé poločasy za bojovnost, snahu a chuť s tím něco udělat a hlavně to, že drží při sobě jako tým i přesto, že se zrovna nedaří. Rodičům děkujeme za přípravu a podporu.

Děkujeme všem hráčům, hráčkám, našim příznivcům a rodičům za jejich pomoc i podporu na domácím turnaji. Další turnaj odehrajeme v neděli 9.10.2022 v Chrudimi (náš první zápas začíná v 9:40h). Odjezd AUTOBUSEM v 7.30h z parkoviště u stadionu. Děkujeme.

Mikyska / Lipnická/ Wendl