4.kolo Krajského přeboru mladších přípravek v Letohradě Neděle 01.10.2023

Soupeři: TJ Svitavy, FK Pardubice, SK Pardubičky

Sestava 2: Bruno Baláš, Domča Šubrt, Sebik Dušek, Vojta Šubert (první zápas), Matěj Prachař, Miky Herman, Filip Krejsa, Pavel Ješina, Marek Hašek, Švercl Filip (druhý a třetí zápas)

Sestava 1: Illja Torchuk, Felix Novotný, Ondra Nágl, Dan Sklenář, Tomáš Kutil, Honza Motl, Martin Choma, Milda Loufek, Filip Švercl (první zápas), Vojta Šubert (druhý a třetí zápas), Kuba Pecháček

FK Letohrad 2 – SK Pardubičky 3 : 9

branky: Švercl, Herman, Baláš

FK Letohrad 2 – TJ Svitavy 4 : 3

branky: Šubrt, 3× Baláš

FK Letohrad 2 – FK Pardubice 3 : 2

branky: Baláš, 2× Krejsa

FK Letohrad 1 – SK Pardubičky 4 : 7

branky: 2× Sklenář, 2× Kutil

FK Letohrad 1  – TJ Svitavy 3 : 5

branky: 3× Sklenář

FK Letohrad 1 – FK Pardubice 3 : 6

branky: 2× Sklenář, Šubert

Sestava 2

Letohrad – Pardubičky 3:9 (1:5) Komentář: První zápas začal za mrazivého počasí, kdy se na trávníku ještě třpytila jinovatka. A nutno podotknout, že určitý stupeň „zmrazení“ byl vidět i na hráčích. Rozjezd byl trochu pomalejší. V praxi to znamenalo, že soupeři z Pardubiček zahájili utkání rozehrou a hned z prvního jejich útoku padl gól. Takže náš brankář Filip si poprvé sáhl na balón, až když ho vyndával z branky. Naštěstí i Pardubičky nebyly úplně v tempu, takže přišlo vhazování autu před jejich brankou, kdy Bruno házel. Našel šikovného útočníka Fildu, který prošťouchl míč do soupeřovi branky. 1:1. Pak se ale už zápas odehrával v režii Pardubiček. Jejich o hlavu větší hráči nás hravě přehrávali a několika povedenými střelami z dálky pod břevno nedali našemu brankáři šanci. Stav v přestávce byl 2:5. Letohradští do druhé půlky nastoupili již se značně nahlodaným sebevědomím a kupili jednu chybu za druhou. Především mrzí ty chyby v rozehrávce od naší branky. Soupeři se vždy lehce zmocnili míče a nekompromisně trestali. Proto finální výsledek nevypadá úplně dobře. I tak se jednalo o atraktivní duel, ve kterém nebyla nouze o dramatické souboje a pěkné střely. Za bojovnost je potřeba kluky rozhodně pochválit. Bohužel jsme se soupeře báli a dostávali jsme velmi laciné góly po našich ztrátách balónů. V prvních deseti vteřinách jsme dostali gól na který jsme reagovali srovnáním. Pak měl ze hry více soupeř. Soupeř byl sice lepší, ale je velká škoda, že jsme mu to až moc ulehčovali. Prohrávali jsme většinu našich soubojů nebo jsme do souboje vůbec nešli. Po jedné ztrátě míče soupeř vymetl šibenici naší brány, což bylo pro Filipa Krejsu nemožné chytit.

Letohrad – Svitavy 4:3 Komentář: Vyrovnaný zápas, kdy jsme většinu zápasu vedli. Ve druhém poločase se soupeři podařilo vyrovnat na delší čas. V závěru utkání však byla odpískána penalta v náš prospěch a Bruno Baláš prudkou střelou pod břevno rozhodl toto velmi vyrovnané utkání v náš prospěch. Konečně jsme si na tomto turnaji mohli zakřičet vítězný pokřik. Chválíme hráče za bojovnost a touhu chtít se poprat o výsledek až do konce.

Pardubice – Letohrad 2:3 Komentář: Hráli jsme velice vyrovnaný zápas, kde jsme vždy vedli o gól a soupeř dotahoval. Ve druhém poločase se nám povedlo přetlačit soupeře a o gól zvítězit. V tomto zápase jsme konečně přetlačili soupeře svou bojovností a více vyhrávali osobní souboje, což se okamžitě projevilo na hře a výsledku.

Sestava 1

**Letohrad – Pardubičky 4:7 ** Komentář: V úvodu zápasu jsme byli více aktivní a měli jsme více ze hry Naše aktivita byla odměněna ve druhé minutě utkání, kdy se prosadil Dan a nakopl míč okolo brankáře do brány. Soupeř se střelu snažil vyrazit, ale to se mu nepodařilo a my jsme se ujali vedení. Hned v další minutě se soupeř přeskupil a ve třetí a čtvrté minutě obrátil skóre na svou stranu (1:2). Na 2:2 se podařilo srovnat Kůťovi v šesté minutě. Další minuty měl ze hry více soupeř, ale ve dvanácté minutě se opět radovali naši (na 3:4 snižoval opět Kůťa). Poločas končil za skóre 3:5. V první minutě druhého poločasu se radoval opět soupeř, pak jsme viděli více než deset minut bezbrankový fotbal. Ve 13. minutě zvýšil náskok soupeř a v poslední minutě se chtěl prosadit Dan, ale byl před brankou soupeře faulován. Odpískanou penaltu sám proměnil střelou k tyči. Zápas končil za skóre 4:7.

Letohrad – Svitavy 3:5 Komentář: Jediný gól prvního poločasu jsme viděli ve 4. minutě, kdy se prosadil Dan. Druhý poločas na nás soupeř zatlačil a ve třetí minutě vyrovnal. O dvě minuty později se znovu chopil míče Dan, prokličkoval až k soupeřově bráně a vystřelil nám vedení. V osmé minutě soupeř srovnal, na což naši reagovali dalším gólem Dana. Přímý kop, který poté kopal Filda, bohužel skončil těsně vedle brány. Soupeř se dále snažil vyrovnat, což se mu povedlo a dokonce góly ve 12., 13. a 14. minutě získal vítězství 3:5. Vyrovnané utkání, nepovedl se nám však závěr a prohráli jsme.

Pardubice – Letohrad 6:3 Komentář: V úvodu utkání jsme hráli vyrovnaný fotbal, ale nedařilo se nám dostat balón za brankovou čáru. Soupeř byl více úspěšný a brankami v osmé, deváté a desáté minutě vyhrával již 3:0. O minutu později se prosadil Dan a snížil na 3:1. O dvě minuty později se nám však nezdařila rozehrávka a soupeř navýšil vedení. Kluci bojovali a gólem Vojty snížili na 4:2, ale před poločasem navýšil vedení soupeř. Druhý poločas byl do šesté minuty vyrovnaný. Pak se prosadil soupeř na což jsme reagovali o minutu později gólem Dana. Skóre 6:3 pak bylo až do konce utkání i přes velký počet šancí z naší strany. Je škoda, že dost rozehrávek od naší branky jsme pokazili a tímto většinou přicházíme o dobrý výsledek a tím i vítězství v zápase.

Celkový závěr za mužstvo: Kluci bojovali dopředu i dozadu. Je vidět zlepšení každým zápasem. Fotbal není jen o gólech a kluci už ví, že musí i bránit a vracet se. V tomto je velký pokrok. Soupeři dnes proměňovali většinu šancí, zatímco my se na gól nadřeme. Pokrok je ale viditelný a je důležité, že si to kluci užívali. Na vystřídání jsme měli na mužstvo pět kluků, které jsme mohli točit. Budeme rádi, pokud v takovém počtu pojedeme i na venkovní turnaje.

Děkujeme všem rodičům a příznivcům letohradského fotbalu za jejich pomoc a podporu na turnaji. Další turnaj odehrajeme v Chrudimi v neděli 8.10.2023 od 9:00 hod. Odjezd autobusem. POZOR ZMĚNA! Odjezd z parkoviště Bečvárna – COOP Diskont v 6:45 hod.

Děkujeme Mikyska / Sklenář / Krejsa