Planeo Cup Pohár mládeže FAČR 2023–2024 – r. 2016-U8

Úterý 31.10.2023

Sestava: Honza Malínek, Illja Torchuk, Marek Hašek, Milan Loufek, Honza Motl, Felix Novotný, Filip Švercl, Dan Sklenář, Vojta Šubert, Sofča Kovářová, Ondra Pliska

Boskovice/Letovice – Letohrad / 1:1

Hned ve druhé minutě jsme dostali laciný gól. Následoval fotbal nahoru-dolů. Ve čtvrté minutě těsně minul Honza Malínek. Náš tlak pokračoval. Sofča měla také velikou šanci, ale nedala. Ve 14. minutě rozehrál soupeřův brankář, Vojta vystihl směr a dopravil gól do brány. Měli jsme pak další šance a víceméně kontrolovali hru, ale zklamali jsme v koncovce a na konci brali pouze remízu. Velká škoda, soupeře jsme přehrávali a měli i více ze hry.

Letohrad – Choceň / 1:2

Jako v předchozím zápase, tak i tentokrát jsme dostali laciný gól hned v úvodu utkání. Od první minuty jsme tedy museli stahovat. Od čtvrté minuty jsme převzali kontrolu, ale pálili vedle. Po rohu těsně pálil Dan Filda a Vojta předvedli skvělou akci. I ta ale skončila vedle. Srovnání jsme se dočkali v sedmé minutě, kdy se prosadil Filda. Další fáze utkání byla vyrovnaná, ale v desáté minutě útočila Choceň a jejich hráč se srazil se spoluhráčem a upadl. Rozhodčí nařídil trestný kop, který Choceň s přehledem proměnila střelou pod břevno. Naši dále napadali a snažili se skórovat. Po špatné rozehrávce soupeře jsme vstřelili gól, rozhodčí pískl a ukázal na polovinu. Choceňští trenéři se ohradili, že jejich brankář chtěl rozehrávat a náš mu míč ukopl v době, kdy ještě nehrál. Rozhodčí se nechal přesvědčit i přes argumenty naší lavičky a gól neuznal. Tlačili jsme dál, ale i střela Vojty šla těsně vedle. Skóre tedy končilo 1:2 pro Choceň.

Vysoké Mýto – Letohrad / 4:0

Úvodní minuty utkání patřily nám, ale nedokázali jsme se prosadit v koncovce. Ve čtvrté minutě nás potrestal soupeř. Kluci se pak zalekli a byli nervózní. Illjovi se nepovedlo několikrát rozehrát a soupeř vždy využitou šanci zužitkoval a proměnil Kluci se snažili, ale nedařilo se jim.

Letohrad – Pardubice / 2:10

Pardubice nás vždy přehrávali a těžkou hru jsme čekali i nyní. Během 14 minut jsme prohrávali o šest branek a sami se skoro neměli šanci prosadit. Po čtvrt hodině hry jsme začali hrát více a nebáli se osobních soubojů. Snaha byla oceněna a vstřelili jsme první gól utkání (Honza Malínek). O minutu později však opět kontroloval hru soupeř a přidal další tři branky. Dvě minuty před koncem zamotal hlavy Pardubáků Dan a po prokličkování od jejich rohu prostrčil balón do sítě – 2:9. Desátý gól vstřelily Pardubice těsně před koncem a nadělily nám desítku.

Žďár n. Sázavou – Letohrad / 5:0

Po úvodních minutách jsme doufali v první dnešní výhru. Tlačili jsme a soupeři nedali skoro šanci. Dan i Honza Malínek však pálili vedle. V páté minutě se v první větší šanci ocitl soupeř a hned skóroval. O pět minut později jsme rozehrávali od brány, ale Illja napálil míč přímo do soupeřova útočníka, který míč zpracoval a uklidil vedle tyče. I přes naše šance přidával góly jen soupeř.

Lanškroun – Letohrad / 1:0

Náš dnešní klasický vstup do zápasu. Než se stačíme rozkoukat, již prohráváme. Soupeř hned v první minutě využil naší chyby v obraně a vykopl si vítězství. Zbytek zápasu byl vyrovnaný, ale potvrdila se naše smůla v koncovce. Do největší naší šance se dostal Filda, ale trefil přímo brankáře. Těsné vítězství bral Lanškroun.

Letohrad – Česká Třebová / 0:7

Poslední dnešní utkání jsme začali vyrovnaně. Soupeři se moc nedařilo až do páté minuty, kdy se poprvé prosadil. Okamžitě přidal další branku a pokračoval bez našich větších šancí až do 18. minuty, kdy běžel Milda sám na soupeřovu branku. Prudkou střelou však trefil přímo uprostřed stojícího brankaře. Tato akce byla završením naší dnešní ofenzívy. Soupeř přidal závěrečný gól a rozhodčí ukončil utkání

Hodnocení turnaje

Dětem nechyběla snaha a touha vyhrát. Naším dnešním problémem byla však špatná koncovka, snaha dostat balón kličkami až do soupeřovy branky, místo abychom stříleli. Pokud vystřelíme, je to většinou razance „malé domů“. Tím se na každý gól ohromně nadřeme a ztrácíme síly. Ke konci turnaje již byli klíčoví hráči unavení a neměli už sílu vystřelit. Musíme zapracovat i na rozehrávce od branky. Soupeřící mužstva nám ukázala, že i v tomto věku je možné mít kvalitního brankáře, který může založit slušné akce a pomoci týmu.

Turnaj vyhrála Česká Třebová, druhé místo obsadil Lanškroun (pro nás dnes nejvyrovnanější soupeř), třetí místo bralo Vysoké Mýto. Tyto tři týmy postupují do celorepublikového finále. Další místa: Pardubice, Choceň, Žďár n. Sázavou, Boskovice/Letovice, Letohrad.

Děkujeme Mikyska / Sklenář