Turnaj pořádaný v Ústí n. Orlicí 4.11.2023 pro ročník 2015 a ml.

Sestava: Baláš Bruno, Stejskal Štěpán, Strnad Tomáš, Kovářová Sofča, Prachař Matěj, Šubrt Dominik, Krejsa Filip, Novotný Oskar, Malínek Honza, Sklenář Daniel

Letohrad – Orlicko / 10:2 (3:1) Ve čtvrté minutě se ujímáme vedení po akci Tomáše, soupeř však o tři minuty srovnává na 1:1. O minutu později Matěj střelou z větší vzdálenosti získává vedení na naši stranu. V desáté minutě Oskar zvyšuje náskok na 3:1. Soupeř před poločasem zahrozil střelou, která, naštěstí pro nás, orazítkovala pouze břevno. Na začátku druhého poločasu přepnul na druhý rychlostní stupeň Tomáš a góly v 16. a 17. minutě získal vedení 5:1. Ve dvacáté minutě se trefil Honza, o minutu později Matěj a o další minutu později Dan. Filip chtěl v bráně hrát konstruktivně, ale soupeř mu přihrávku vystihl a snížil na 8:2. Naši však dále kontrolovali hru. Ve 28. minutě jsme zahrávali přímý volný kop, který proměnil Dominik. Minutu před koncem upravil skóre Honza na konečných 10:2.

Letohrad – Česká Třebová / 8:2 (4:1) První poločas byl nejdříve plně pod naší kontrolou a Tomášovy góly ve druhé a třetí minutě nás vedly k vítězství. Soupeř v šesté minutě snížil prudkou střelou přímo pod břevno, kterou brankář nemohl chytit. V osmé minutě se však trefila Sofča a do poločasu stačil ještě přidat trefu Tomáš. Během prvních čtyř minut druhého poločasu si stihl vystřílet „poločasový hattrick“ Tomáš góly v 16.,18. a 19. minutě. O několik minut později se prosadil na 8:1 Bruno. Dvě minuty před koncem snížil soupeř na konečných 8:2.

Letohrad – Choceň / 7:3 (4:2) Hned v první minutě před bránou prosadil Tomáš a nádhernou přihrávkou naservíroval gól Honzovi. Honza byl při chuti a o minutu později hezky vystřelil, střela však šla těsně vedle. Tomáš oslavil svůj gól ve třetí minutě a o minutu později připravil gól pro Dana, kdy mu nahrál podobně, jako v první minutě Honzovi. V 11. minutě se prosadil Oskar na 4:0. Toto vedení však naše uchlácholilo a dovolili jsme soupeři až moc (míchali jsme trochu sestavou). Ten naši hru ocenil gólem ve 13. minutě a těsně před poločasovým hvizdem dokonce snížil na 4:2. Druhý poločas jsme stále nechali hrát soupeře, který snížil až na 4:3 a dále se tlačil do naší brány. Od srovnání skóre nás dělil kousek, když soupeřova střela skončila tak půl metru těsně vedle naší brány. Srovnali jsme se však a Tomášův gól ve 24. minutě nám získal pojistku. O minutu později se prosadil Dan a ve 28. Honza. Do konce utkání jsme si již skóre pohlídali a zaslouženě vyhráli.

Hodnocení turnaje Počasí vyšlo po dvou dnech pršení perfektně. Tomáš a Oskar, kteří standardně nastupují (díky svým výkonům) za starší přípravku, byli pro nás velikou posilou a jistotou. Díky jejich hře se zbytek týmu nebál, chtěl hrát a ukázat se vedle nich. Zápas s Chocní nám ukázal, že se nesmíme nechat uchlácholit snadným vedením a nesmíme soupeře nechat hrát. Pochvala patří celému mužstvu, protože všichni hráli opravdu jako jeden tým a vybojovali si zasloužené první místo na turnaji. Celkově velmi povedený turnaj.

Děkujeme všem fanouškům, rodičům, prarodičům a příznivcům letohradského fotbalu za podporu na turnaji.

Mikyska / Sklenář