4. kolo okresní miniligy – BAMBINY – Turnaj v Žamberku

Soupeři: 1. FC Žamberk, FK Česká Třebová, SK Vysoké Mýto

Hráno na 2×15 minut

Sestava: Anikieiev Oleksandr, Gering Adrian, Hašek Marek, Herman Mikuláš, Kutil Tomáš, Nágl Michal, Nágl Standa, Pavelka Jan, Torchuk Illia

FK Letohrad  – SK Vysoké Mýto 0 : 15

FK Letohrad – FK Česká Třebová 7 : 5

branky: 2× Gering Adrian, 2× Anikieiev Oleksandr, 1× Herman Mikuláš, 1× Torchuk Illia, 1× vlastní

FK Letohrad – 1. FC Žamberk 7 : 2

branky: 3× Standa Nágl, 1× Torchuk Illia, 1× Herman Mikuláš, 1× Gering Adrian, 1× Anikieiev Oleksandr

V neděle 9.10.2022 pokračoval fotbalový kolotoč i pro naše nejmenší a to turnajem v sousedním Žamberku, kam dorazili kromě nás a domácích ještě hráči z Vysokého Mýta a České Třebové. V prvním zápase nám los přisoudil borce z Vysokého Mýta a zde to byla hra kočky s myší, ale bohužel tou myškou jsme tentokrát byli my. Od začátku bylo znát, že hráči z Mýta se určitě vyspali lépe a přivezli si lepší formu než naši kluci – ti bohužel pokračovali v tradici prvních zápasů kdy většinou spíme a i přes velké povzbuzování od rodičů se nepodařilo je nastartovat a tak po jednoznačném průběhu jsme si připsali drtivou porážku 0:15. Do druhého zápasu jsme nastoupili proti hráčům z České Třebové a zde se trochu projevil proslov trenéra a hráči začali více plnit pokyny a i se pomalu probouzeli, ale k optimálnímu výkonu to stále mělo daleko. Celý zápas jsme si drželi náskok a vždy když soupeř dokázal snížit jsme opět dokázali odskočit a díky brankám 2× Anikieieva Oleksandra, 2× Geringa Adriana, 1× Hermana Mikuláše, 1× Torchuka Illii a 1× vlastního gólu jsme zvítězili 7:4 a připsali si první body v tomto kole. V posledním zápase nás čekali domácí hráči a byl to souboj o to kdo skončí v tabulce turnaje lépe. Zde už konečně naši hráči byli plně probuzeni a od začátku do konce plnili co trenér chtěl a předvedli velikou bojovnost a odhodlání soupeře porazit. Postupem času jsme si vypracovali výrazný náskok a ten si celý zápas už hlídali a jenom díky gólmanům na obou stranách neskončil zápas větším výsledkem než konečných 7:2, kde se o naše branky postupně postarali 3× Standa Nágl, 1× Torchuk Illia, 1× Herman Mikuláš, 1× Gering Adrian a 1× Anikieiev Oleksandr. Díky tomuto vítězství jsme turnaj zakončili na druhém místě za neporaženými hráči z Vysokého Mýta.

Dětem děkuji za účast a za bojovnost, ale je potřeba bojovat od prvního zápasu a probouzet se rychleji :-) Velké díky patří i rodičům, kteří opět vytvořili pro kluky super servis a snažili se je povzbuzovat i když se nedařilo.

Děkuji Dušek P.