Pohár mládeže mladších přípravek

Úterý 21.9. 2021 v Náchodě

Soupeři : FK Náchod, spolek, MFK Trutnov – z.s., 1.FC Žamberk, FK Vysoká nad Labem, z.s. (soupeř Slávie Hradec se z turnaje odhlásil)

Hráno zápas 1×20 min

Sestava : Kryštof Kubelka, Oskar Novotný, Tom Strnad, Vojta Václavek, Šimon Zářecký, Matěj Bartoš, Kuba Halbrštát, Kristy Kosková.

FK Letohrad  – Vysoká n. L. 2 : 3

branky: Kubelka, Strnad

Začátek turnaje nás nezastihl v nejlepší formě a než jsme se rozkoukali a zformovali na hřišti, prohrávali jsme v 8. minutě 2:0. Po druhé inkasované brance náš tým začal lépe kombinovat. Když se k tomu přidala i bojovnost, bylo to po přesné dorážce Kryštofa Kubelky ve 12. minutě 2:1. Jenže hosté po inkasovaném gólu vyrazili do útoku a po několika odrazech zakončil na zadní tyči do prázdné branky zcela volný hráč Vysoké n/L. Náš tým se nevzdal a odměnou mu bylo snížení stavu na 3:2, zásluhou Tomáše Strnada běžela 16.minuta.Do konce zápasu už ani jeden tým ze svých šancí nic nevytěžil a tak jsme v zahajovacím zápase prohráli těsně o gól 3:2. Šancí jsme měli opravdu hodně.

FK Letohrad – 1.FC Žamberk 0 : 5

Druhý zápas jsme odehráli proti našemu známému soupeři ze Žamberka. Musím uznat, že Žamberk vyhrál zcela zaslouženě. Jeho hráči byli lepší ve všech herních dovednostech a náš tým nenašel na jejich hru recept. Konečné skóre 5:0 jasně vypovídá o rozložení sil na hřišti. Je velká škoda, že jsme z našich několika šancí nedali alespoň gól.

FK Letohrad  – Náchod 1 : 3

branky: Halbrštát

Do zápasu s domácím týmem jsme šli s jasnou taktikou zlepšit se v rozehrávce, kombinaci a zakončení. To se nám dařilo do 7. minuty, kdy jsme poprvé inkasovali a bylo to 1:0. V 9. minutě zápasu Náchod přidává druhou branku zápasu 2:0. Naši kluci se přesto nevzdali a bylo vidět, že se postupně zlepšují a začali jsme soupeře přehrávat, jenže z pěti šancí jsme selhali v zakončení a soupeř nás za to potrestal gólem v 13. minutě na 3:0. Nakonec jsme se i my dočkali gólu v zápasu a to díky přesné trefě Kuby Halbrštáta. Po hříchu to byla jediná naše radost ale s pozdějším vítězem turnaje jsme sehráli, až na zakončení útočných akcí, kvalitní a vyrovnané utkání.

FK Letohrad  – Trutnov 7 : 0

branky: 5× Halbrštát , Strnad, Bartoš

Poslední zápas se od začátku odehrával v naší režii a konečně jsme v tomto turnaji vstřelili první gól my a to kluky nakoplo ke skvělému výkonu. Kuba Halbrštát sám obstaral prvních pět gólů v rozmezí 5. – 10.minuty. Byl z toho náš nejlepší zápas turnaje a hráli jsme s chutí. V 15. minutě Matěj Bartoš a v 17. minutě Tomáš Strnad dali konečnou podobu výsledku tohoto zápasu na 7:0 pro Letohrad.

Na závěr bych rád poděkoval všem rodičům,kteří uvolnili své děti ze školních povinností a i těm, kteří s námi cestovali autobusem a pomohli nám s přípravou dětí před i po turnaji. Našim malým fotbalistům chci poděkovat za důstojné zakončení turnaj a byl bych rád, aby nadále chodili na tréninky a zlepšovali se, aby v příštích zápasech byli zase o krok dále. Trenér Josef Mikyska

Děkujeme. Václavek / Mikyska .