11.kolo Krajského přeboru mladších přípravek

Soupeři : 1. FC Žamberk, SKP Moravská Třebová

Hráno zápas 2×22 min

Sestava 1 Tom Strnad, Maty Pirkl, Kuba Halbrštát, Oliver Křivohlávek, Kuba Jánský, Matěj Bartoš, Valča Adamcová, Verča Adamcová, Kryštof Kubelka, Oskar Novotný.

Sestava 2 : Adam Bartoš, Šimon Zářecký, Kristy Kosková, Oskar Novotný (první zápas- druhý poločas), Váša Skalický, Vojta Václavek, Tobiáš Mikyska, Eliáš Adamec, Pavel Jerry Géring, Kristyán Adolf.

FK Letohrad 1 – SKP Moravská Třebová 12 : 3

branky: Strnad, 3× Křivohlávek, 3× Halbrštát, 3× Pirkl, Adamcová Valča, Kubelka

FK Letohrad 1 – 1.FC Žamberk 2 : 9

branky: Strnad, Adamcová Verča

FK Letohrad 2  – SKP Moravská Třebová 7 : 16

branky: 2× Zářecký, 2× Václavek, Bartoš Adam, Géring, Adamec

FK Letohrad 2 – 1.FC Žamberk 8 : 7

branky: Zářecký, 2× Bartoš Adam, 5× Adamec

LETOHRAD A – V neděli 8. května dopoledne se odehrálo další kolo turnaje mladších přípravek v sousedním Žamberku. Za pěkného počasí se nám sešlo i nevídané množství dětí a tak se nám poprvé podařilo mít kompletní 4ku na střídání Do branky se nečekaně postavila Verča, která si tím vyplnila pauzu mezi tenisovými zápasy v sousedním areálu. To zřejmě zbytek týmu patřičně namotivovalo a do zápasu proti M. Třebové se nám podařilo nastoupit ve velice dobré a bojovné náladě. V zápase Letohrad gólově jednoznačně dominoval a soupeři povolil pouze 3 branky. Velkou zásluhu na tom měla již zmiňovaná Verča, která pochytala spoustu soupeřových střel a hlavně vnesla klid do rozehrávky od vlastní brány. To je jedna z věcí co nás trápila nejvíce v posledních zápasech. Bojovný výkon všech ostatních hráčů pak znamenal výhru 12:3 Hattrickem se blýskli Kuba Halbrštát, Oliver a Maty Pirkl. Další góly přidali Tom Strnad, Valča a Kryštof. Ve druhém zápase to bylo již trochu o něčem jiném. Žamberk působil oproti odevzdané Moravské Třebové mnohem bojovnějším dojmem a bylo to hned na hřišti vidět. Verča dlouho držela střelce Žamberka v nejistotě ale postupem času začalo skóre narůstat ve prospěch domácího týmu. Žamberk byl mnohem bojovnější a rychlejší. Největší problém nám opět začalo dělat běhání a obsazování si hráčů. Bohužel se potvrdilo, že se hráči nejsou stále schopni sami koordinovat na hřišti a tak jim trenér musel s koordinací celý zápas pomáhat. Je to jedna z věcí, na kterých se musí zapracovat, protože trenér Žamberka nemusel téměř za celý zápas promluvit. Zápas nakonec skončil vítězstvím Žamberka 9:2, ale i tak je potřeba děti pochválit za předvedený bojovný výkon, který se s minulým odchozeným turnajem vůbec nedal porovnat. O branky Letohradu se postarala Verča a Tom Strnad. Hráči sami viděli, že když se bojuje, tak se dá hrát fotbal i s lepším týmem. Velké uznání všem rodičům za podporu a hlavně za hojnou účast dětí, což udělalo trenérům obrovskou radost.

LETOHRAD B – V neděli nás čekal turnaj v sousedním Žamberku. Oba zápasy byly velmi vyrovnané. S týmem z Moravské Třebové jsme si mohli body rozdělit ale v posledních minutách nás soupeř přestřílel. Ve druhém zápase nás čekalo derby se Žamberkem. Tento zápas byl reklamou na bojovnost! Hned v prvních minutách jsme vstřelili první góly. Soupeř vždy dotahoval v rozmezí dvou gólů Ale naše vítězství jsme urvali bojovností a dobrou produktivitou. Za tento turnaj zaslouží všichni hráči velkou pochvalu a rodiče poděkování za podporu a dopravu na turnaj!!!!

Další turnaj odehrajeme v neděli 15.5.2022 ve Vysokém Mýtě (náš první zápas začíná v 10:00). Odjezd autobusem v 8.30h z parkoviště.

Děkujeme. Mikyska J. / Peřina M. / Pirkl M.